Заплатите на служителите в МВР имат нужда от повишение. Обявили

...
Заплатите на служителите в МВР имат нужда от повишение. Обявили
Коментари Харесай

МВР обещава по-високи заплати на полицаите. Но откога, а и с колко процента?

Заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи имат потребност от покачване. Обявили сме безапелационна позиция, че политическото управление на Министерството заставаме зад справедливите претенции на синдикалните организации за повишение на приходите.

Така заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев разяснява пред медиите известието на синдикати на Министерство на вътрешните работи и на надзирателите, че провеждат народен протест митинг на 12 юни, съобщи БНР.

Причината за недоволството на синдикатите е "липсата на изясненост в политиката по приходите в бранша и почналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни ".

От синдикатите упорстват за действителна промяна и по-високо заплащане, като показват, че, макар провелите се срещи, "не са получили приемлив отговор от ръководещата коалиция ".

"Има неща, които в границите на нашето министерство не можем да решим. До огромна степен сме си свършили работата и с това ще срещнем управлението на страната в лицето на премиера и вицепремиера ", добави Темелакиев.

Според него увеличените заплати могат да станат факт още през юли, само че не пожела да се ангажира с какъв брой % ще скочат възнагражденията на униформените.

"Уважаваме правото на митинг. Същевременно, отново нееднократно, сме споделили ясно, че заплатите имат потребност от покачване и сме оповестили безапелационна позиция на политическото управление, че заставаме зад справедливите претенции на синдикалните организации в министерството за повишение на приходите. Всички виждаме каква е ситуацията и с досегашните заплати просто става мъчно ", сподели още Темелакиев.

Преди дни вицепремиерът Асен Василев съобщи, че министерства, в това число Министерство на вътрешните работи, могат да получат повече средства за заплати и други действия, само че когато показват обстоен проект за действителна промяна и стартират реализирането ѝ.

Темелакиев разгласи още, че, във връзка с плануваните промени в Министерство на вътрешните работи, процесът върви ритмично и една огромна част от уговорките са изпълнени: "Има още работа да се свърши и ще я свършим ".

По думите му структурната промяна в Министерство на вътрешните работи е в ход, като има съответни решения.

"Никой няма да бъде уволняван. Ще създадем всичко допустимо да запазим в огромна част състава ", уточни пък през март министър Бойко Рашков, по отношение на промяната във ведомството.

От синдикалната федерация обясниха, че с изключение на за казуса с парите, служителите на реда имат проблем и със почналата към този момент на избрани места в Министерство на вътрешните работи структурна промяна.

"Това е добра позиция на управлението на Министерство на вътрешните работи, само че би трябвало да се означи, че те поддържат наше искане, което на процедура не зависи от управлението на Министерство на вътрешните работи, доколкото в бюджета на Министерство на вътрешните работи няма средства за нарастване на заплатите ", уточни ръководителят на синдиката Валентин Попов.

От началото на месец юни синдикатите в Министерство на вътрешните работи стартират първо алегорични митинги. Те ще бъдат последвани от безмълвен митинг, а по-късно се планува народен митинг в средата на месеца в София.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР