Заплатите на шофьорите и ватманите от столичния градски транспорт ще

...
Заплатите на шофьорите и ватманите от столичния градски транспорт ще
Коментари Харесай

Стартовата заплата на шофьорите и ватманите става 1150 лева

Заплатите на водачите и ватманите от столичния градски превоз ще бъдат изравнени в двете сдружения и ще бъдат нараснали с 10% от 1 април. Така стартовата заплата ще стане 1150 лева Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова на ексклузивен брифинг.

Шофьорите на рейсове ще вземат 1145 лв. съществена заплата, а в този момент е 900 лв.. За задачата ще бъдат заделени спомагателни 5.3 млн. лв., които Столичният общински съвет ще би трябвало да гласоподава на утрешното си съвещание.

"С новото 10-процентово нарастване на заплатите междинната брутна заплата на водачите в столичния градски превоз ще стане към 1800 лв., без в сумата да влизат средствата, които те получават за ексклузивен труд. Тези изключителни ограничения за справяне на казуса с дефицита на водачи в градския превоз ", сподели Фандъкова.

През втората половина на годината синдикалните организации ще изискат ново увеличение на заплатите. КНСБ желаят и да се упражняват не повече от 150 часа ексклузивен труд на годишна база. Пак на годишна база това за автотранспорта значи 3 млн. и 200 км по-малко и унищожаване на нощния превоз, понижаване на разписанията, само че опазване на брутните хонорари на водачите.

Средно по 28,7 часа изключително са работили ватманите и водачите на тролеи през януари, а през февруари изключителният труд е намалял с към 5 часа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР