Заплатата на учител в детска градина може да достигне до

...
Заплатата на учител в детска градина може да достигне до
Коментари Харесай

1800 лева за учителка в забавачка

Заплатата на преподавател в детска градина може да доближи до 1800 лева В същото време офертите за помощник-възпитателите стартират от 515 лева и не минават 700 лева, демонстрира инспекция на „ Монитор ” в един от уеб страниците, предлагащи работа. Това значи, че лелките вземат тройно по-малко от учителите в забавачките.

За учителите единственото изискване е да са приключили предучилищна педагогика.

Одобреният претендент ще получава сред 1000 и 1800 лева преди удръжките, излиза наяве от обявата на уеб страницата. За съпоставяне минималната работна заплата в груповия трудов контракт на учителите за тази година е 1085 лева, или към 900 лева след налозите.

1200 лева чисто с обезпечен обяд и обедна почивка  пък предлага трета забавачка. Оттам са подготвени да наемат приключили висше по „ Предучилищна педагогика “, „ Начална и предучилищна педагогика “, „ Предучилищна педагогика с непознат език ” или даже такива, които са записани да се обучавате в една от посочените специалности.

Това значи, че и студентите могат да си намерят работа, осигуряваща над минималната работна заплата за преподавател още преди да са получили дипломата си.

На фона на офертите за учителските хонорари в забавачките, заплатите за помощник-възпитателите не покриват и минималната за страната. В частна детска градина оферират скромната сума от 515 лева без удръжките за работно време от 14,00 до 19,00.

За цялостен работен ден помощник-възпитателят може да взема сред минималната работна заплата и 650 лева „ Най-добре ” заплатената оферта за тази позиция е от 700 лева

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР