Заплатата на депутатите в момента е 3600 лева. Трябва ли

...
Заплатата на депутатите в момента е 3600 лева. Трябва ли
Коментари Харесай

Трябва ли да се намалят депутатските залати

Заплатата на депутатите сега е 3600 лв..

Трябва ли тя да бъде понижена?

"Депутатските заплати са функционалност на това, което прави депутатът - дали той е деен или не.

Ако той е просто един натискач на копчета, то тези пари са му доста. Но в случай че е човек, който мисли и който более с проблемите на страната, то тези пари са му малко. Измерва се по препоръчаните законопроекти и предложенията в зала ". Това съобщи пред NOVA финансовият специалист Банчо Банов.

Колко взимат депутатите, единствено с цел да вървят на работа

Новите депутати поставиха клетва, ще имат рекордни заплати

През април водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска от парламентарната естрада заплатата на депутатите да бъде понижена до малко над 2900 лв..

Банов изясни, че с изключение на месечното им заплащане, на депутатите се поставя и сума, равняваща се на 2/3 от заплатата им. Това са 2 360 лв., които са предопределени за съветници:

"Тези пари се употребяват по решение на парламентарната група. Например, до момента в който аз бях в Народното събрание, една парламентарна група си субсидираше с тези пари вестника, други дават дарения, трети ги поставят в партийната каса. Малка част си ги прибират в джоба и тогава в действителност заплатата им става 5 900 лв. " .

Марешки: И аз мога да кажа, че ще понижим депутатските заплати

"България несъмнено е единствената страна в Европейски Съюз, в която депутатите нямат научни съветници с научни степени ", безапелационен бе специалистът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР