Заплашвали са ме неколкратно във Фейсбук. Виждал съм моя снимка

...
Заплашвали са ме неколкратно във Фейсбук. Виждал съм моя снимка
Коментари Харесай

Иво Инджев: Русофилите са измисли термина русофоби, за да прикрият, че служат на чужда държава и кауза

Заплашвали са ме неколкратно във Facebook. Виждал съм моя фотография и под нея пишеше: "Убий русофоб, избави света ". Призоваваха да се спре свободната публицистика и да ми се отнеме думата, тъй като пиша книги, които не се харесват на избран кръг от хора. Сезирал съм прокуратурата, само че към този момент няма нищо. Напрежението нараства и към този момент ми пращат биячи, които се пробваха да предотвратят представянето на новата ми книга в Добрич. Това е нарушаване на закона и аз запитвам къде са институциите.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ журналистът Иво Инджев, който описа за случая в град Добрич, при който е бил изработен опит да се осуети представянето на последната му книга "Измамата Сан Стефано ". "Аз знаех за тази провокация, само че полицията не знаеше. Във Facebook беше ясно, че лицето Костадин Костадинов, който е водач на варненската партия "Възраждане ", ще изпрати рокери. Интересно е, че този човек е измежду уредниците на "Луков марш " и в това време не стопира да се появява на митингите проведени от Корнелия Нинова. Не знам дали тези рокери са членове на партията му, това би трябвало да кажат от полицията. Тези хора бяха облечени като паравоенни. Обиждаха ме, държаха боксове, не ме допускаха да вляза в залата. Тези хора очевидно се усещат безнаказани и си мислят, че са над закона. Това не би трябвало да се позволява. В случая не приказвам единствено за мен. Говоря за всички, тъй като влизаме в предизборна акция и това може да се случи на всеки. Аз не съм извикал полиция. Някой от жителите в залата се е обадил. Паравоенните в началото се смееха, че ще пристигна полиция, само че когато това стана факт, се изнизаха доста бързо ", разкри Инджев.

Той разяснява и какво тъкмо съдържа последната му книга. "В книгата си не пазя моя теза, а теза на Раковски. Той изрично приканва българите да не разрешават друга страна да се намесва в Освобождението. Раковски бяга в Истанбул, в съветското посолство, само че оттова по този начин го натирват, че той не желае да чуе повече за Русия. Фактически България се освобождава от двете евразийски империя - Русия и Турция, на 6 септември 1885 година. Срещу нашето Съединение най-вече недоволства Русия, която забележете твърди, че България нарушава Берлинския контракт. Ето тази теза пазя в книгата си. Руската войска не е пристигнала тук да освобождава, а да причислява територии към своята империя. Не инцидентно 10 години по-късно Русия къса дипломатическите си връзки с нас. Тя се пробва да разшири империята си, а българите ѝ попречват. Това доста ядосва Русия. Няма такова нещо като русофоб. Това е небивалица на русофилите, с цел да прикрият, че служат на непозната идея и ползи ", безапелационен беше Иво Инджев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР