Заплащането на медицинските сестри е много различно като стойност в

...
Заплащането на медицинските сестри е много различно като стойност в
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: В България няма реално остойностяване на медицинската услуга

Заплащането на медицинските сестри е доста друго като стойност в другите лечебни заведения. За огромно страдание, заплащането се дефинира по доста друг метод. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия проф. Генчо Начев, шеф на болница " Света Екатерина ".

То би трябвало да е разследване от приходната и разходната част на една болница. Всеки има право на митинг в страната, сестрите стачкуват, тъй като считат, че тяхното заплащане не е съобразено с напъните и уменията, които имат. Ако една сестра работи в реанимация, то възнаграждението ѝ би трябвало да е по-високо от тази, която работи в кабинет, разяснява Начев.
Проф. Генчо Начев: В България няма действително остойностяване на здравната услуга. Това го приказваме от 10-15 години. Има пътеки, които не са променяни от 2000-2001 година до момента. Докато не се остойностят действително медицинските услуги, не можем да кажем доста или малко са парите. Дотогава парите потъват като вода в пясък.
Той прикани да се ускори контролът върху това да не се правят фиктивни действия по клинични пътеки.
Проф. Генчо Начев: Лекарите имат опция за кариерно развиване и може би това ги стопира да стачкуват.
По думите му има регламентирани доплащания, само че най-малко 20% са нерегламентираните, което е нарушаване на закона. В тази тенденция съгласно проф. Начев е наложително въвеждането на Здравна карта на пациентите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР