Заплашителни физиономии, изплезени езици, страшни погледи... Дори да не сте

...
Заплашителни физиономии, изплезени езици, страшни погледи... Дори да не сте
Коментари Харесай

Всички срещу Нова Зеландия: започва световното по ръгби

Заплашителни физиономии, изплезени езици, страшни погледи... Дори да не сте запалени фенове на спорта, е доста евентуално да сте гледали фрагменти от " хака " - обред, който тимът по ръгби на Нова Зеландия извършва преди мачовете си.

В идващите седмици също е допустимо сходни видеа да изплуват пред погледа ви в обществените мрежи, тъй като от през днешния ден стартира международното състезание по ръгби. И въпреки необятната аудитория да свързва този спорт със зрелището, наречено " хака ", то ръгби е доста повече и вълненията към шампионата в Япония го удостоверяват.

Начало на международното слага мачът сред домакините и Русия. Големият въпрос е има ли кой да спре тима на Нова Зеландия, който завоюва последните две трофеи.



Най-оспорваното международно

" Мисля, че това е най-откритото международно състезание, което сме имали от доста време. Има шест или седем тима, способни да го завоюват ", сподели треньорът на Уелс Уорън Гатланд, представен от Би Би Си.

Според думите му всеки се нуждае и от малко шанс. " Когато стигнеш до четвъртфиналите, започваш да гледаш малко по малко ", добави той.

Големият любимец остава All Blacks, както е именуван тимът на Нова Зеландия. В състава имаше няколко промени след раздялата с съществени състезатели - Ричи Макоу, Маа Нону, Дан Картър и Пири Уиипу.

 Специалисти считат, че международното ще бъде оспорвано
© Reuters

Специалисти считат, че международното ще бъде оспорвано

Това вдъхва очаквания на останалите тимове, целещи се във върха. Южна Африка завоюва шампионата Rugby Championship тази година, а Уелс победи в Шестте народи през март. Англичаните имат 10 победи в последните си 14 мача, до момента в който задачата на Австралия е най-малко да повтори похода си до финала от 2015 година

Другият значим въпрос е дали ще бъде продължено цялостното предимство на тимовете от южното полукълбо, които са спечелили седем от осемте международни шампионати. Единственото изключение пристигна с купата на Англия през 2003 година

Двадесетте тима са разпределени в четири групи по пет. За етапа на директните елиминации се класират осем състава, а конкуренцията ще продължи до 2 ноември.

Да бъде представление

Световното състезание ще бъде една от огромните подготовки за Япония преди олимпийските игри в Токио следващата година. Президентът на интернационалната организация, ръководеща спорта, и някогашен капитан на Англия Бил Бомон има вяра, че шампионатът ще промени Япония и ръгбито.

 Миг от церемонията по откриването на международното преди мача сред Япония и Русия
© Reuters

Миг от церемонията по откриването на международното преди мача сред Япония и Русия

" Ръгби манията ще обхване тази страна. След 10 години усилена подготовка чакането завърши и сцената е подготвена за това, което считаме, че ще бъде шампионат на смяната ", сподели той.

От ръководената от него World Rugby показват, че броят на хората в Азия, почнали да се занимават с ръгби през последните три години, се е нараснал с 1.8 млн. души, като от тях към 1 милион са в Япония. Билетите за международното са съвсем разпродадени (97%).

 Всички против Нова Зеландия: стартира международното по ръгби
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР