Заплашени сме от фалити със сигурност. Най-големият проблем са средните

...
Заплашени сме от фалити със сигурност. Най-големият проблем са средните
Коментари Харесай

Заплашени сме от фалити

" Заплашени сме от банкрути сигурно. Най-големият проблем са междинните стопанства, които са съществена част от земеделието в България, а това в никакъв случай не е било. Досега постоянно са страдали или най-малките, или най-големите. Ако не бъдем задоволени, излизаме на митинги и ще затворим 85 точки в страната от вторник ". Това съобщи пред БТВ ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов.
По думите му при пшеницата загубата тази година се пресмята сред 47 и 53 лева на декар според от района, като в нея е изчислена и дотацията, т.е. макар дотацията остават 47 лева загуба на декар. Общата загуба за бранша в петте култури е над 2 милиарда лева " Наясно сме, че няма бюджет, само че най-малко някаква част да се поеме - 20 лева на декар. Имаме и съществено закъснение на заплащанията на дотациите тази година ", добави ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите.
От асоциацията се разграничават от организациите, които желаеха оставката на земеделския министър и които излизат на митинг в понеделник.
Земеделският министър Кирил Вътев заяви, че се търсят опциите за в допълнение финансиране на бранша и разгласи, че застава на страната на фермерите и се причислява към тяхното неодобрение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР