Заплашен от заличаване не се чувствам, защото това е решение

...
Заплашен от заличаване не се чувствам, защото това е решение
Коментари Харесай

Шефът Българския хелзинкски комитет: Не се чувствам заплашен, но съм изтормозен

Заплашен от изтриване не се усещам, тъй като това е решение на съда. Но се усещам, както и всички мои сътрудници, измъчен. Това не е първият акт на Вътрешна македонска революционна организация в тази тенденция. През октомври 2017 година те писаха до основния прокурор с искане персонално мен да ме проверяват за вредителство. И през 2014 година писаха до Национална агенция за приходите да ни проверяват за финансови злоупотреби. Изобщо това е една линия на тормоз. Тя в този момент идва от българското държавно управление, те са част от българското държавно управление. Ние тълкуваме това деяние на Вътрешна македонска революционна организация като държавен тормоз и като една поредна офанзива против самостоятелния съд. Това сподели пред БНР ръководителя на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев.

Вътрешна македонска революционна организация изиска от основния прокурор да приключи активността на БХК поради неприемлива интервенция в правосъдната система на България, оповестиха от пресцентъра на партията. Заместник-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки и депутатът в 44-тото Народно заседание и член на Националното управление на Организацията Александър Сиди са внесли сигнал до основния прокурор с искане регистрацията на БХК да бъде прекъсната. В сигнала се твърди, че БХК по директен и индиректен метод оказва напън върху българските магистрати и прави противоконституционна, незаконна, неморална и намерено антибългарска активност. Като най-скандалната активност от Вътрешна македонска революционна организация дефинират организирането на семинари за съдии, прокурори и следователи, част от които по-късно вземат решение орисите на потвърдени нарушители като Полфрийман.

Красимир Кънев споделя, че съгласно него "това е преднамерена нечиста сделка, чиято цел е от една страна да очерни такива организации като БХК, само че по-далеч отиващата цел е да очерни организации като Съюза на съдиите в България и въобще реформаторите съдии: "Няма никакво подозрение в тази работа. Това, което ние сме създали по това дело, сме го създали по стотици други каузи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР