Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че

...
Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Получавал съм десетки заплахи за убийство, но заплахата към Ива Митева е нещо различно

" Заплахите за ликвидиране са нещо обикновено в България. Знам, че звучи неуместно, само че е реалност.

Аз персонално съм получавал десетки. Но опасността за ликвидиране към ръководителя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно.

Тя издава уязвимост и изтощение на една система, която би трябвало да си отиде и ще си отиде ", съобщи Слави Трифонов. По-рано денем стана ясно, че Митева. А ето какво написа още Трифонов:

" Дали опасността инцидентно беше получена, откакто Ива Митева разгласи, че Законът за НСО е признат? Закон, който лишава колите, защитата и привилегиите на министри, депутати, прокурори, някогашни министър председатели, както и на техните фамилии? Не мисля, че е инцидентно.

Двете неща са абсолютно свързани. Някои хора желаят да си употребяват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци непременно. Но това нещо ще свърши. Няма по какъв начин. Просто хората не го желаят, а властта произтича от хората.

Вчера ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия бяха партиите, които желаеха да неодобряват тези промени в Закона за НСО, като изобщо не се явиха на работа в залата на Народното събрание.

Днес същите партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия отново не отидоха на работа, този път в парламентарната комисия по правни въпроси, с което блокираха приемането на законопроекта за закриването на профилираните прокуратура и съд.

Специализираните прокуратура и съд ще продължат да съществуват, тъй като в Народното събрание има специализирали се в тяхното пазене депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Но не задълго.

Много се изписа и изговори по адрес на “Има подобен народ ” - че е партия, зад която прозира дългата ръка на Движение за права и свободи, че е партия, която желае да избави Борисов и Гешев, че е партия, която обслужва политическото статукво. Всъщност, няма значение кой какво приказва и внушава, значение имат обстоятелствата и действителните дейности. Е, тези две политически събития от през вчерашния ден и през днешния ден върнаха нещата от сферата на лъжите и фантазиите назад в областта на закономерността и логиката. Депутатите на “Има подобен народ ” през вчерашния ден бяха на работа и гласоподаваха измененията в Закона за НСО, бяха и на работа през днешния ден, с цел да започват закриването на профилираните прокуратура и съд.

“Има подобен народ ” е от едната страна, а от другата страна са ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Заедно. За следващ път. Неявяването им на работа и бойкотирането на тези извънредно значими закони са следващото безусловно доказателство за съществуването на статукво, което брани своите ползи непременно. Заедно.

Такава е политическата конюнктура в България. На суверена за следващ път му предстоят избори и той ще би трябвало да реши. И това, което реши, в него ще би трябвало да живеем всички. "

Самата Митева също разяснява опасността.

Тя дефинира като необичайно, че тъкмо през днешния ден, когато е имало мощни разногласия по закона за НСО, е получен сигнал за опасност за ликвидиране. " Ако кажа, че не се тормозих в първия миг, ще излъжа, само че странното, е, че се е случило тъкмо през днешния ден, когато имаше мощни разногласия по Закона за НСО. Не ме е боязън, по-скоро може би ме е боязън за околните ми, за детето ми ", разяснява тя пред публицисти в Народното събрание. " Ние може да споделяме, че сигналът е лекомислен, само че не се знае какво стои зад него и на следващия ден може пък да стане сериозен. Но това значи, че ние, депутатите, не можем да работим оттук насетне, всеки сигнал ще спъва работата ни и ще пресича всеки развой на смяна ", сподели тя.

Според нея такива са сигналите, които са били показани при чуванията в комисията, и хората в страната са охранявани точно въз основа на такива сигнали. Може да не е сериозен сигналът, тъй като той е безусловно едно изречение - " Утре ще убия Ива Митева ", изясни Митева. " Такива сигнали бяха показани и на комисията и въз основа на тях е поставена защита на доста лица в страната, по тази причина желаеме тази смяна и не одобрявам упреците, че съм популист и дребнава. Просто желаеме да преразгледаме лицата, основанията, претекстовете, решенията да бъдат стимулирани и да се постанова защита, когато е неотложно и би трябвало да се направи, тъй като това е голям разход за страната, изясни ръководителят на Народното събрание. " Мисля, че в този момент съм с задоволително засилена защита ", уточни Митева в отговор на въпрос. " Надявам се службите да ревизират сигнала и да могат да кажат в действителност ли има опасност или не, само че много съществено ми го споделиха ", разяснява тя. Митева описа, че началникът на НСО я е уведомил, че сигналът е в прокуратурата и се ревизира.

" Постъпил е сигнал за опасност за ликвидиране към госпожа Ива Митева. Интересно е съвпадението, че той е пристигнал сега, в който тя разгласи от трибуната, че законът за НСО минава на първо четине. Веднага някой се и задействал да изпрати имейл със опасност за убийсто към госпожа Митева ", изясни пък ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов. От Има Такъв Народ показаха подозрения, че сигналът е обвързван с ГЕРБ и Движение за права и свободи. ГДБОП към този момент работят по случая. " Жалък и комичен е сигналът ", сподели Николай Хаджигенов от ИБГНИ

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР