Заплахите за санкции, отправени от трима американски сенатори, водени от

...
Заплахите за санкции, отправени от трима американски сенатори, водени от
Коментари Харесай

Германски анализ: Лицемерието на САЩ за Северен поток 2 е безпрецедентно

Заплахите за наказания, отправени от трима американски сенатори, водени от Тед Круз, против фериботното пристанище Засниц са пестник в лицето на европейците. Реакцията на Брюксел и Берлин на тази последна провокация от страна на Съединени американски щати обаче беше изненадващо сдържана. Не би трябвало ли Европейската комисия и държавното управление на Федерална Република Германия да вземат по-сериозно тези закани? Фактът, че по принцип американците не се двоумят да ползват екстериториални наказания, без да се преценяват с другите, се потвърждава от образеца с Иран. Всички старания на европейците да защитят европейските компании от следствията от тази политика се провалят. Това написа в разбор в немското издание Handelsblatt, отдаден на " Северен поток 2 ", представен от БГНЕС.
Ето какво още написа в разбора:
" Към това се прибавя и фактът, че не съществува различие сред републиканците и демократите в Съединени американски щати във връзка с " Северен поток 2 ". Напротив, и двете страни работят в съгласие. Следователно не може да се надяваме, че при положение на промяна на властта след изборите в Съединени американски щати през ноември обстановката ще се промени.
Всеки, който през днешния ден има вяра, че със личните си ограничения американците желаят да освободят Германия и европейците от лапите на Русия, бърка. Самите американци на драго сърце купуват съветски нефт. Тъй като венецуелският нефт към този момент не тече към Съединените щати заради глобите против режима на Мадуро, те щастливо минаха към съветския петрол, който е съвършен за американските рафинерии. Съставът на съветския нефт, внасян в Съединени американски щати, е непосредствен до този, внасян преди от Венецуела. Вашингтон упорства, че европейците не би трябвало да хвърлят пари в устата на руснаците ( " Не хранете звяра! " ), само че те самите го вършат във все по-големи мащаби и по този начин тяхното двуличие е невиждано!
Съединените щати усилват натиска си върху Европа към този момент няколко години. Няма и най-малкото подозрение по отношение на тяхната увереност да предотвратят стартирането в употреба на " Северен поток 2 ". Има заплаха многомилиардните вложения на европейски компании, които са финансирали половината от газопровода, да бъдат заровени на дъното на Балтийско море.
Някои политици в Германия приказват за контрасанкции, да вземем за пример за мито върху доставките на газ от Съединени американски щати. Но в това време никой не желае да разгърне спиралата от взаимни наказания.
Европа е изправена пред алтернатива, от която няма грациозен излаз. Но най-безполезното решение е да не се прави нищо в очакване на идната провокация от страна на Съединени американски щати ".
Още: " Германия и Русия с рецензии към Съединени американски щати поради " Северен поток 2 "
Автор: Клаус Стратман, Handelsblatt
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР