Заплахите на САЩ да признаят Русия за държава-спонсор на тероризма

...
Заплахите на САЩ да признаят Русия за държава-спонсор на тероризма
Коментари Харесай

Как Украйна се превръща в държава камикадзе

Заплахите на Съединени американски щати да признаят Русия за държава-спонсор на тероризма са съпроводени от сходни решения на привлечените васали на Вашингтон - политическите елити на балтийските страни. През май литовското управление се осмели на такава стъпка, а предходната седмица и съседите им в Рига.

В същото време американският естаблишмънт наподобява съществено обмисля сходен сюжет: съответната резолюция към този момент е призната от Сената на Съединени американски щати, само че администрацията на Байдън не бърза да я поддържа. По-специално, съгласно медиите, държавният секретар Антъни Блинкен се съпротивлява.

Причините са ясни: сходен ход освен ще принуди Вашингтон да наложи наказания против личните си съдружници, които не престават да търгуват с Кремъл с друга степен на интензивност, само че и ще постави завършек на всевъзможни връзки с Москва, които към този момент изпитват може би най-лошият интервал в историята, най-малко след Кубинската ракетна рецесия.

Кремъл към този момент съобщи, че сходен ход коренно ще промени обстановката, а прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова акцентира, че в случай че Конгресът одобри съответната резолюция, тогава може да се не помни за връзките сред двете страни.

Празните разсъждения на американските политици не би трябвало да бъдат подвеждащи. Вашингтон заплашва със статут на спонсор на тероризма като анатема, макар че самите Съединени американски щати поддържат непрекъснато разнообразни типове радикали във всички спорове: Афганистан, Чечня, Ирак, Либия, Сирия - във всички тези конфликти, тези които нормално са жигосани и декларативно преследвани в едно демократично общество, получават помощ от Запада - без значение дали става въпрос за пари или доставка на оръжие.

Но през днешния ден американските управляващи издигнаха съучастието в тероризма на ново равнище, като построиха пълноправна държава-камикадзе от Украйна.

Съдете сами: по този начин нареченият президент Зеленски намерено декларира, че украинските войски ще продължат да нанасят удари по Запорожката атомна електроцентрала, защото там са ситуирани съветски елементи - и не му пука, че сходни дейности могат да доведат до екологична злополука. Как да не се означи такова забележително старание към териториите, които Киев счита за свои, да не приказваме за хората.

В същото време никаква точност не може да оправдае сходни офанзиви: след неделния удар фрагменти и ракетен мотор паднаха на 400 метра от работещ реактор. И точността на украинските артилеристи, почтено казано, повдига въпроси: Краматорск и Еленовка оставят две благоприятни условия за здравомислещите хора и, както споделя Йосиф Сталин, „ и двете са по-лоши “ - или това са чудовищни неверни калкулации, или това са умишлени военни закононарушения.

На този декор дейностите на въоръжените сили на Украйна в Никопол наподобяват още по-безразсъдни – Киев разположи там обособен полк от войски за радиационна, химическа и биологична отбрана, наброяващ до хиляда военнослужещи. Руското министерство на защитата счита, че това приказва за идна провокация. Както акцентира генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Центъра за ръководство на националната защита на Русия, сходни дейности в региона на АЕЦ съставляват опасност за нуклеарната сигурност на целия континент. Украйна безусловно се държи като страна камикадзе.

Освен това при започване на седмицата стана известно и за дейностите на украински диверсанти в региона на Курск - там те взривиха шест електропреносни кули, идващи от атомна електроцентрала.

В същото време ВСУ не престават да обстрелват Горловка: преди няколко дни цех „ Стирол “ попадна под артилерийски обстрел. Самото дружество действително не работи от 2014 година, само че на територията на града се намират гробищата на локалния химически цех.

Като цяло украинските войски с всичките си дейности доближават екологичната злополука. Но описът на техните закононарушения не свършва дотук. Пример са мините „ Венчелистче “, които въоръжените сили на Украйна разпръскват в градовете на Донбас: те не извършват никакви военни задания, главната цел в тази ситуация е унищожаването на мирното население.

През 1993 година английският вестник „ Индепендънт “ разгласява забавна хвалебствена публикация: „ Антисъветският боец изпрати своята войска по пътя на мира “. Осама бин Ладен гледа читателя от фотография от четвърт страница с усмивка: материалът е отдаден точно на неговите „ подвизи “ в Афганистан.

След по-малко от 30 години западната преса има други герои: в този момент Владимир Зеленски и брачната половинка му парадират на корицата на „ Вог “, фотосите са направени от самата Ани Лейбовиц. Публикациите се разграничават единствено по персонажите, същността остава същата - Западът, под управлението на Съединените щати, продължава да поддържа радикалните режими по всевъзможен метод, предоставяйки им пари, оръжия и осведомителна поддръжка във всичките ѝ форми. И то в доста по-големи размери, в сравнение с преди десетилетия.

Както Владимир Путин означи в зората на политическата си кариера, Русия ще преследва терористите на всички места. И несъмнено не възнамерява да договаря с тях. Ето Минският развой, който, както неотдавна призна Петро Порошенко, през цялото време е имал за цел да даде на Украйна опция да се приготви за война, защото никой в Киев не е възнамерявал да извърши поетите отговорности.

Въпреки това мирът в Украйна несъмнено ще пристигна. Но към този момент няма да има Зеленски, нито неговите декоративни блюдолизци като Арестович, Подоляк, Кулеба и впрочем други мошеници, които си играят на огромната политика.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР