Заплахите на готвача на Путин - Евгений Пригожин също така

...
Заплахите на готвача на Путин - Евгений Пригожин също така
Коментари Харесай

ISW: Готвачът на Путин показва, че има лоялна само на него армия

Заплахите на готвача на Путин - Евгений Пригожин също по този начин демонстрират, че той може да се стреми силите на Вагнер да поемат главната или единствената отговорност за оста в украинския спектакъл , откакто частната му войска се отдръпна от региона на Бахмут.

Това се споделя в дневния разбор на фронта в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Очевидната опасност на Пригожин да предприеме военни интервенции, даже отбранителни, на съветска територия без разрешението на съветската МО, е учудващо, в случай че е нещо друго с изключение на пламенна изразителност. Тя допуска, че Пригожин се счита за кадърен да употребява огромни военни сили, които са му лоялни, по свое убеждение и отвън контрола на действителните съветски военни .

Руският президент Владимир Путин би трябвало да има голяма убеденост в персоналната преданост на Пригожин към него, с цел да се усеща удобно в такава обстановка.

Възможно е Пригожин да вижда Белгородско-украинската граница като задоволително лесна за отбрана фронтова линия, защото набезите в Русия до момента са били в извънредно стеснен мащаб.

Разполагането на силите на " Вагнер " на границата с Белгород би разрешило на Пригожин да резервира позицията си на пълководец на фронтови сили без изтощителните условия за осъществяване на фронтови офанзиви в жанр " човешка вълна " против мощно укрепен украински град .

Депутат от съветската Дума съобщи по време на обществен конгрес на 1 юни, че Русия не е съумяла да реализира нито една от дефинираните цели на " специфичната военна интервенция " в Украйна. Първият заместник-председател на Комисията по въпросите на Общността на самостоятелните страни (ОНД) в Думата Константин Затулин акцентира, че от публично оповестените от Русия при започване на нашествието в Украйна цели - " денацификация, демилитаризация, неутралитет на Украйна и отбрана на жителите на Донецката и Луганската национална република " - нито една в действителност не е изпълнена.

Затулин означи още, че с напредването на войната тези цели са престанали да имат действително значение, и допусна, че съветските сили е трябвало да бъдат по-агресивни в напъните си да изтласкат украинските сили от границите на Донецка и Луганска област. Критичните наблюдения на Затулин заслужават внимание, като се има поради, че той е помощник на обвързвания с Кремъл спорен клуб " Валдай ", който е прочут с това, че поддържа възгледи, допълващи съветския президент Владимир Путин и формалната пропагандна линия на Кремъл.

Очевидните възгледи на Затулин за войната съставляват безусловно малцинство в съветската вътрешнополитическа среда, защото автоцензурата и общите репресии в осведомителното пространство са нещо всекидневно. Въпреки това сходни изказвания, идващи от релативно мейнстрийм и добре представящ се формален представител, допускат, че дребна част от преобладаващата провоенна съветска политическа секта може да се усеща ненапълно овластена да показва неодобрение и да се застъпва за ескалиране на задачите в хода на войната.
 Пригожин: 99% от частите на
Пригожин: 99% от частите на " Вагнер " са напуснали Бахмут

Пътищата за излизане са били минирани от МО, твърди той

Украински публични лица не престават да алармират, че украинските сили са подготвени да стартират контраофанзивни интервенции. В изявление за Wall Street Journal от 3 юни украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е подготвена да стартира контранастъпление.

Зеленски съобщи, че Украйна " би желала да има избрани неща, само че... не може да чака с месеци ", с цел да стартира контраофанзивни интервенции.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр съобщи на 3 юни, че " военните проекти обичат мълчанието " и че в това време ще " разиска нещо друго ", евентуално признавайки, че украинските публични лица са почнали по-строго да постановат режим на осведомително безмълвие за интервенциите в подготовка за идните контраофанзиви.

Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко съобщи на 3 юни, че Украйна е образувала всичките девет бригади от " Настъпателната армия " и че тези формирования са подготвени да вземат участие в бойните дейности по заповед на Зеленски и на украинския главнокомандващ военачалник Валерий Залужний.

Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин изостри враждата си с съветското Министерство на защитата (МО), евентуално с вярата да насочи рецензиите към съветското военно управление и да омаловажи продължаващия си спор с ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров. На 2 юни Пригожин твърди, че представители на МО са сложили противотанкови мини и други взривни устройства по маршрутите, които силите на Вагнер употребяват, с цел да се изтеглят от Бахмут.

Пригожин твърди, че тези заряди са били сложени в тиловите региони, където няма украинска интензивност, и че МО евентуално е желало силите на Вагнер да взривят експлозивите, с цел да създадат на Вагнер " обществена кавга ".

Пригожин също по този начин отговори в допълнение на съгласуваната офанзива, която чеченските командири започнаха против него на 1 юни, и съобщи на 3 юни, че той и Кадиров са уредили спора .
 Пригожин не желае да бъде подвластен от
Пригожин не желае да бъде подвластен от " клоуни "

Иска лично " парче " от фронта

Пригожин твърди, че се е обадил на Кадиров на 1 юни и двамата са се договорили да оставят " цялата история " за спора да се разсее.

Пригожин допусна, че група в Кремъл може да е почнала спора сред силите на Кадиров и Вагнер, и загатна, че Кремъл постоянно играе " рискови игри ", които биха могли да дестабилизират междуетническите връзки в Русия.

Кадиров към момента не е взел обществено отношение по спора сред чеченските сили и Вагнер.

Пригожин към момента не е дал отговор на Кадиров или на чеченските командири, които са почнали нападението, по противодействуващ метод, присъщ за нормалния му метод да дава отговор на рецензии.

Твърдяният частен телефонен диалог сред Пригожин и Кадиров навежда на мисълта, че Пригожин е угрижен, че този характерен обществен отговор може в допълнение да антагонизира Кадиров и чеченските командири и че Пригожин е угрижен, че против него ще се опълчи друга видна силовашка фигура като Кадиров .
 ISW: Кадиров сменя Пригожин на първата бойна линия в Украйна
ISW: Кадиров сменя Пригожин на първата бойна линия в Украйна

Най-малко 7 000 чеченци са хвърлени да водят война

Вероятно Пригожин е обвинил МО, че се пробва да убие силите на Вагнер, а Кремъл - че е основал спора с чеченските командири, с цел да преориентира бързо съветската полемика назад към нормалните цели на гнева му - съветското военно и политическо управление.

Вероятно Пригожин цели също по този начин да събере провоенни ултранационалистически групи, по-специално Кадиров и чеченските командири, които да се причислят към него в рецензиите против тези цели, както е правил и преди .

Ярките изказвания на Пригожин евентуално са и опит да резервира засилената си самодейност в съветското осведомително пространство след завземането на Бахмут. Пригожин поредно определяше полемиките в съветското осведомително пространство преди залавянето на Бахмут и след края на напъните на Вагнер в града, като съвсем всеки ден се включваше в серия от обществени прояви и демонстративни дейности.

Пригожин употребява нарасналата си известност след залавянето на Бахмут, с цел да ускори офанзивите си против съветската военна институция и хайлайф и да поддържа опита си да се утвърди като централна фигура на съветската ултранационалистическа общественост .

Съгласуваната офанзива от страна на чеченските командири е първият случай след залавянето на Бахмут, в който Пригожин не е основател на по-широки диалози за себе си и Групата " Вагнер " в съветското осведомително пространство. Желанието на Пригожин да резервира Кадиров като евентуален съдружник евентуално е лимитирало постоянния метод на Пригожин към оформянето на съветското осведомително пространство.

Пригожин постоянно употребява декларираната от Вагнер отговорност за тактически придобивки, с цел да легитимира устрема си към въздействие и рецензиите си към другите, и евентуално също по този начин е угрижен, че скоро може да изгуби сегашната си дарба да господства в полемиките за себе си и за Вагнер, защото силите на Групата Вагнер се изтеглят в тила, с цел да се възстановят и възобновят .
 Англия: Всички без Путин виждат действителността в Украйна
Англия: Всички без Путин виждат действителността в Украйна

Руският президент рискува да загуби всичко, в случай че не изтегли войските си от украинска територия

Драматичното обвиняване на Пригожин против МО има за цел да отстрани всички ограничавания, произлизащи от спора му с Кадиров, да пренасочи диалога назад към критикуване на съперниците му в МО и да разреши на Пригожин да продължи да дефинира метода, по който той и Вагнер са представяни.

Пригожин се възползва от общото съветско неодобрение от сигурността на границата в Белгородска област, с цел да заплаши, че силите на групата " Вагнер " могат да работят на съветска територия без утвърждението на съветското военно командване.

Пригожин твърди, че " Вагнер " няма да чака покана или позволение от МО да пази Белгородска област, в случай че МО не ограничи заканите за сигурността в района. Пригожин обосновава опасността си за непокорство, като твърди, че Вагнер има за цел да пази съветския народ, намеквайки, че Вагнер ще поеме ролята на бранител на границата, която МО към този момент би трябвало да заема .

Заплахите на Пригожин се възползват от недоволствата на други изявени гласове от осведомителното пространство, че съветските управляващи не са създали задоволително, с цел да защитят граничните региони от последствията от войната, и отразяват актуалната загуба на осведомителна самодейност на Пригожин.

Основни заключения
Украинските публични лица не престават да алармират, че украинските сили са подготвени да стартират контраофанзивни интервенции. Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин изостри враждата си с съветското министерство на защитата (МО), като евентуално се надява да отнесе рецензиите към съветското военно управление и да омаловажи продължаващия си спор с ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров. Ярките изказвания на Пригожин евентуално са и опит да резервира нарасналата си самодейност в съветското осведомително пространство след залавянето на Бахмут. Пригожин се възползва от общото съветско неодобрение от сигурността на границата в Белгородска област, с цел да заплаши, че силите на групата " Вагнер " могат да работят на съветска територия без утвърждението на съветското военно командване. Депутат от съветската Дума съобщи по време на обществен конгрес на 1 юни, че Русия не е съумяла да реализира нито една от дефинираните цели на " специфичната военна интервенция " в Украйна. Руските сили продължиха лимитирани настъпателни интервенции по линията Купянск-Сватово и северозападно и южно от Кременна. Редовните съветски сили евентуално значително са освободили силите на група " Вагнер " в Бахмут на фона на ниския ритъм на нахлуване в региона към 3 юни. Руските сили концентрираха настъпателните си интервенции по линията Авдеевка-Донецк край Маринка. Руски източници настояват, че украинските сили са траяли лимитирани наземни офанзиви в западната част на Донецка област. Руските сили са траяли да поставят старания за определяне на отбранителни позиции в Херсонска област. Руското военно управление се пробва да сътвори и окомплектова нови военни формирования. Вероятно украински партизани са умъртвили съветски помощник в окупираната Запорожка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР