Заплахи за саморазправа и незаконна търговия с кръв пред Националния

...
Заплахи за саморазправа и незаконна търговия с кръв пред Националния
Коментари Харесай

NOVA: Кръвна мафия завзе София

Заплахи за разпра и противозаконна търговия с кръв пред Националния кръвен център в София. Затова ни алармира жена, която е станала очевидец на меко казано наглото отношение на дилърите пред постройката, оповестява Нова тв, представена от Блиц.

А на фона на пандемията и намалялото кръвоаряване, дилърите качват цената. Като към този момент се продава по 500 лв. на човек.  

Ще я назоваваме Гергана, а него Иван. Защото желаят да са анонимни. От съображения за сигурност.

Преди дни тя взема решение да се включи в акцията по кръводаряване на Здравното министерство и се отзовава да даде кръв в Националния кръвен център в София.

 „ Този път на вратата ме спря една жена, която имаше потребност от кръв за майка й. Така или другояче щях да дам безплатно и споделих, че ще дам на майка й. Жената ми сподели, че ще ми заплати, аз й споделих, че това е нелегално и ще го направя без пари ", изясни Гергана в утринния блок на Нова телевизия.



На регистратурата в центъра момичето схваща, че е нужна спомагателна информация за нуждаещата се жена.

„ Тогава се обадих на приятеля ми. Когато той попита дамата за спомагателната информация, тя сподели, че към този момент се е оправила, че ще си има проблеми и си е платила на ромите ”, споделя тя.

Възмутена от случилото се, Гергана подава тъжба до управлението на Националния център, полицията и здравното министерство.

" Единствено шефът на Националния център  ми отговори, че доста пъти са се сблъсквали с това. Няма какво да създадат, органите от второ РПУ са взели ограничения, само че те са били краткотрайни ", сподели още тя.

Екип на NOVA ревизира на място пред Националния кръвен център по какъв начин се търгува човешкият живот. Още с приближаването към постройката предложиха оферта за даряване на кръв.

Казваме, че ни е нужен 1 литър кръв за наша близка, на която следва интервенция в столична болница.  И пазарлъкът стартира.  В диалога се включва и мъж, явно тартора на групата от по този начин наречената " кръвна мафия ". 

След като се споразумяваме за цената, въпросният  мъж записва имената на мнимата ни близка. Даваме и телефонен номер, на който чакаме позвъняване, че дарението е направено. В края на диалога получаваме още уточнения от мъж, който се показва като Сашо.

След минути екипът на NOVA се връща с камера и попада на тартора, който обширно ни изясни по какъв начин ще се получи схемата. Той отхвърли да приказва пред камерата ни.

За черния пазар на кръв се знае от години, все пак, човешкият живот продължава да се мери в няколко банки кръв и няколко стотин лв.. Във време на епидемията от ковид оправянето с тази противозаконната активност се оказва сложна задача.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР