Заплахи за протест на Орлов мост започнаха да се появяват

...
Заплахи за протест на Орлов мост започнаха да се появяват
Коментари Харесай

Природозащитници: Правителството се кани да узакони ограбването на Пирин

Заплахи за митинг на " Орлов мост " започнаха да се появяват в обществените мрежи, откакто стана явен дневният ред на постоянното седмично съвещание на Министерския съвет, което ще се организира през днешния ден (6 декември). Причината - точка, с която ще се вземе решение за концесията на ски зоната в Банско.

В мнения под обява на някогашния ръководител на " Зелените " Борислав Сандов е оповестен документ, за който се твърди, че съставлява основата на готвеното решение.
Според него, държавното управление ще даде единодушие да се подписа в допълнение съглашение за изменение на концесионния контракт за ски зоната в Банско от 2001 година. Посочено е, че " обектът на концесията " се дефинира като цялост от:
а) съществуващите към датата на подписване на концесионния контракт ски писти и ски трасета, ситуирани върху концесионната площ;
б) построените в концесионната повърхност след сключването на концесионния контракт и в сходство с устройствените проекти на извънселищна територия " Ски зона с център гр. Банско " ски писти и ски трасета и обслужващите ги лифтове, влекове и другите уреди и обекти на туристическата, спортната и техническата инфраструктура, в това число публично обслужващи и софтуерни сгради;
в) преместваемите обекти, ситуирани върху концесионната повърхност, свързани с осведомителната обезпеченост, защитата, обезопасяването и обслужването на ски пистите, ски трасетата, съпътстващите ги лифтове, влекове и други уреди, както и атракциони, трибуни, подиуми, коментаторски кабини, поставяеми уреди, свързани с транспортното обслужване на скиорите, заведения за хранене и обекти за обслужване на посетителите, и
г) концесионната повърхност.
Уточнява се категорично, че " израждането на ски писти и ски трасета и обслужващите ги лифтове, влекове и другите уреди и обекти на туристическата, спортната и техническата инфраструктура може да се прави единствено, в случай че са съгласувани с концедента, планувани са с влезнал в действие организационен проект и са в рамките на частта от " буферната зона " на обекта на международното завещание, избрана от Комитета на международното завещание на ЮНЕСКО, попадаща в рамките на концесионната повърхност ".
Според WWF, проекторешението ще разреши увеличение на площта за прилагане от концесионера " Юлен " АД – от 99,5 хектара на 1000 хектара . Природозащитната организация се базира на приложенията с карти към проекторешението. " За този голям подарък, страната ще получи единствено 30% по-високо концесионно заплащане ", упорстват от WWF. И показват, че смяна в концесията би трябвало да мине през публично разискване, а такова не е направено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР