Заплахи за бомби чрез имейли са получили и днес 50

...
Заплахи за бомби чрез имейли са получили и днес 50
Коментари Харесай

И днес масово заплахи за бомби в училища - над 50

Заплахи за бомби посредством имейли са получили и през днешния ден 50 учебни заведения. Първоначалната информация беше за седем столични учебни заведения. Заплахите още веднъж са изпратени по е-поща. В две от учебните заведения - в Доброславци и Нови Искър - е взето решение за прекъсване на образователния развой.
 
През предходната седмица имаше над 100 сигнала за взривни устройства в учебни заведения в областите Плевен, Сливен, Варна, Бургас и София, още веднъж от имейли, получени по пощата. Във всички образователни заведения децата са изкарани на двора.
 
Според призната предходната седмица смяна при подаден сигнал Министерство на вътрешните работи би трябвало да реши дали той е действителен или не. Очаква се след час да има брифинг на Министерство на вътрешните работи по тематиката.
 
Председателят на Съюза на работодателите в системата на националната култура на България и шеф на 119 столично учебно заведение Диян Стаматов е един от шефовете, получили опасност. В формалния си профил във " Facebook " той е посочил заплашителния имейл.
 
" Отново сигнал! Няма правила в писмен формат за реакция. Сигнализиран е 112. Не е в отговорностите ми да споделям кое е фишинг. Полицията е за това! ", възмущава се той.
 
А от имейла излиза наяве, че атакуващите са " воин, живеещ в Русия и брат му ". Става ясно, че е " вербувал доста хора и се е снабдил с бомби и оръжия ".
 
" Ще стреляме и ще взривим всички учебни заведения и университети в София когато и да е. Може да избегнете това, в случай че прехвърлите огромна сума биткойни в моя криптопортфейл ", пишат анономните.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР