Заплахи от юг накараха САЩ за първи път да разположат

...
Заплахи от юг накараха САЩ за първи път да разположат
Коментари Харесай

САЩ за първи път разположиха безпилотни самолети в Гърция заради заплаха от юг

Заплахи " от юг " накараха Съединени американски щати за първи път да разположат безпилотни самолети в Гърция , оповестява медията The Intercept.

Като част от разширението на интервенциите в Африка Съединени американски щати неотдавна започнаха да употребяват безпилотни самолети , ситуирани на летище в Гърция.

През предишния месец Вашингтон е дислоцирал безпилотници MQ-9 Reapers във военновъздушна база в Лариса , Източна Гърция, която се намира наоколо до Егейско море. Те са ситуирани краткотрайно, защото ще бъдат трансферирани на друго място, съгласно представител на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка. Безпилотните самолети не са снабдени с оръжия и най-вече правят разследващи и наблюдателни задачи.

Представителят сподели пред медията, че за първи път Съединени американски щати разполагат безпилотни самолети в Гърция.

Не се разкриват детайлности за задачите. Обикновено MQ-9 Reapers са дислоцирани в Африка.

Преди Съединени американски щати разполагаха безпилотни самолети в Италия и Тунис за интервенции в Либия.

Според специалисти евентуално дислоцираните в Гърция самолети са за реализиране на интервенциите на Съединени американски щати в Либия , където от няколко години американците употребяват дрони за понижаване на опасността от ислямисти и за поддръжка на локални бойци.

Съединени американски щати са направили минимум девет въздушни удара в Либия от встъпването в служба на Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР