Заплахата за евентуални терористични атаки по летищата в САЩ се

...
Заплахата за евентуални терористични атаки по летищата в САЩ се
Коментари Харесай

Всички летища в САЩ заплашени от атентати

Заплахата за възможни терористични офанзиви по летищата в Съединени американски щати се оказва много по-сериозна. Въпреки стягането на режимите от години насам, се оказва, че в охранителните им ограничения има застрашаващи " дупки ". Департаментът за вътрешна сигурност на Съединени американски щати е провел серия от инспекции на американските аерогари и е стигнал до заключението, че системите за сигурност в тях работят извънредно неефективно, предава телевизия АВС.

Според източници на медията, чиновници на ведомството са работили под прикритие и са открили, че огромна част от летищните служби за сигурност не могат да извършват съответна инспекция нито на пасажерите, нито на багажа в 80% от случаите, съобщи БГНЕС. Проблемите се дължат както на оборудването, по този начин и на методите, които се употребяват.

Разкритията демонстрират, че от 2015 година насам не е реализиран никакъв прогрес във връзка с сигурността на американските летища. Тогава още веднъж бяха извършени инспекции, които разкриха съществуването на огромни пробиви в сигурността. В процеса на следствието, настоящи под прикритие чиновници на Департамента по вътрешна сигурност бяха открили, че в 95% от случаите е допустимо да се премине през контролните пунктове със прикрито оръжие или взривни субстанции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР