Заплахата от въздушни и ракетни удари остава в цяла Украйна.

...
Заплахата от въздушни и ракетни удари остава в цяла Украйна.
Коментари Харесай

Украйна: Русия подготвя нови атаки

Заплахата от въздушни и ракетни удари остава в цяла Украйна. Противникът интензивно води разузнаване и се  приготвя за нахлуване в избрани посоки. Това се споделя в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 1 февруари, оповестен във " Facebook ".

Както беше маркирано, денем съветските войски са нанесли два ракетни удара, два въздушни удара и 24 офанзиви с РСЗО . Ракетни удари са нанесени по гражданска инфраструктура в Славянск и Краматорск, Донецка област.

Ракетно-артилерийски подразделения на въоръжените сили на Украйна поразиха три групи живи сили на съперника и команден пункт.

" Въпреки огромните загуби, съперникът продължава опитите за нахлуване в Лиманско, Бахмутско, Авдиевско и Новопавловско направление ", означават от Генералния щаб.

Съобщава се, че съветски настъпателни групи не са открити във волинско, полиско, сиверщинско и слобожанско направление. Вражеските войски се образоват в Беларус.

В граничните с Украйна региони руснаците държат характерни елементи, обстрелват с минохвъргачки и артилерия украинските селища, в това число Клюси и Елине в Черниговска област; Катериновка, Вовковка, Александровка, Волфин в Сумска област; както и обитаеми места в Харковска област.

В посока Купянск - регионите Дворична, Ивановка, Купянск, Кисливка, Котляровка, Крохмално и Пищане в Харковска област; Новоселивске и Стелмаховка в Луганска област попаднаха под съветски обстрел.

В посока Лиман руснаците обстрелваха Невске и Диброва в Луганска област, Терна и Серебрянка в Донецка област.

В Бахмутско направление съперникът удари с танкове и артилерия регионите на Верхньокамянске, Спирне, Билохоривка, Веселе, Бахмут, Ивановске, Ступочки, Дружба и Ню Йорк.
 Разрушената инфраструктура на Украйна – неистина, съгласно Захарова
Разрушената инфраструктура на Украйна – неистина, съгласно Захарова

Докладът на Международния съюз по далекосъобщения бил в традициите на нископардонните пропагандни наръчници

В посока Авдиевка бяха ударени Авдиевка, Первомайске, Невелске, Красногоровка, Георгиевка, Маринка и Новомихайловка.

В новопавловско направление съветската войска е обстрелвала с артилерия Въгледар, Новоукраинка, Пречистивка, Велика Новосилка и Нескучно в Донецка област.

В Запорожка посока повече от 20 обитаеми места попаднаха под противников обстрел, по-специално Времивка в Донецка област, Полтавка, Малиновка, Хуляйполе, Чаривне, Новоданиловка в Запорожка област.

В посока Херсон съветските войски са обстрелвали с артилерия град Херсон и село Дмитровка, Николаевска област.

Според данни на Генералния щаб руснаците не престават да употребяват гражданската инфраструктура във краткотрайно окупираната територия за свои цели.
 Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си
Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си

Целта е обезпечаване на военната сигурност на съюзната държава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР