Заплахата е не само за сигурността на България и региона

...
Заплахата е не само за сигурността на България и региона
Коментари Харесай

Ген. Решетников търси Радев да го бие - протежето му се врътна, посочи Русия като заплаха за Европа

Заплахата е освен за сигурността на България и района ни, само че и за цяла Европа. Така отговори Румен Радев на журналистически въпрос дали скупчването на съветски войски по границата на Украйна заплашва националната сигурност на България.

Радев съобщи, че би трябвало да се осъзнава, че най-голямата опасност за националната ни сигурност е неглижирането на проблемите на въоръжените сили. Според него би трябвало да се сещаме за проблемите на войска не от рецесия на рецесия, а от самото начало.
" Модернизацията е непрестанен развой по създаване на отбранителни качества с фокус най-много сред хората в армията, новите технологии и нововъведенията. Декларацията на новото държавно управление, че националната ни сигурност ще се гради върху конституционните отговорности на българската войска, би трябвало да е с ясни задължения, ясни визии и поддръжка по какъв начин тъкмо ще развиваме въоръжените си сили ", разяснява още президентът.

Думите на Радев идват единствено два дни, откакто на 8 февруари министърът на защитата Стефан Янев призна, че скупчването на съветски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност.

В сряда се разбра, че Радев в привиква Консултативния съвет за национална сигурност. Той ще се организира на 15 февруари, вторник, от 14.00 часа. Темата ще е " Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР