Заплаха за протест, ако не бъдат решени проблемите при лечението

...
Заплаха за протест, ако не бъдат решени проблемите при лечението
Коментари Харесай

Заплаха за протест заради отказ на държавата да уреди лечението на деца с онкохематологични заболявания

Заплаха за митинг, в случай че не бъдат решени проблемите при лекуването на деца с онкохематологични болести насочи Сдружение " Деца с онкохематологични болести ".
Сдружението изиска от здравното министерство и НЗОК смяна в три аспекта, като припомня, че след среща със зам.-здравния министър Жени Начева е стихотворец съответен ангажимент за смяна в регламента за процедурата за разпределяне на главните медикаменти, който да влезе в действие неотложно от 01.05.2019 година, само че нищо не се е трансформирало:
1. Незабавна работна среща, на която да участват представители на трите клиники, в които се лекуват деца с онкохематологични болести, представители на болничните аптеки, представители на НЗОК, представители на Министерство на здравеопазването и представители на Сдружението. Такава среща ни беше обещана за началото на месец юни, само че по този начин и не се състоя.
2.Да се обезпечат непрекъснати доставки на медикаменти, участващи в главните протоколи за лекуване на онкохематологични болести в детска възраст.
3.Да се даде опция на лечебните заведения да декларират и закупуват планирани количества лекарства и административното напредване на документите да не бъде към този момент ангажимент на родителите. Да не се постанова повече лекари да пишат мнения, да попълнят купища документи, с цел да може болничното заведение да получи медикаменти, които са част от международно приети и работещи протоколи за лекуване. Лекарите би трябвало да лекуват, не да пишат!
Управителният съвет на Сдружение " Сдружение деца с онкохематологични болести ", подсилен от родители на деца, които сега се лекуват, такива, които са излекувани и тези, които изгубиха борбата, дава период на виновните институции до 10.07.2019 година да вземе незабавни и съответни ограничения за осъществяване на поставените претенции и обезпечаване на медикаменти в трите клиники и по този метод да се подсигурява съответно, навременно и качествено лекуване на всички деца с онкохематологични болести в страната. В случай, че за следващ път, казусът не бъде решен в посочения период, ще излезем на митинг до окончателното и устойчивото му решение, споделят от сдружението
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР