Запитвали ли сте се защо любимият човек се е спрял

...
Запитвали ли сте се защо любимият човек се е спрял
Коментари Харесай

Компромисите в името на любовта

Запитвали ли сте се за какво обичаният човек се е спрял точно на вас, макар че можете да посочите много свои дефекти и условия, които би могъл умерено да си спести, в случай че избере друга, вместо вас? А сещате ли се за проблеми, които имате, поради него, а не би ви се наложило да ги търпите, в случай че не сте дружно?

Със сигурност, всеки от нас може да уточни най-малко няколко неща, само че в случай че се замислим по-мащабно, или в случай че се позовем на житейския си опит, ще си дадем сметка, че с който и да сме, колкото и да е хубаво, красиво, каквито и качества да има сътрудникът ни, ще има все нещо, което се постанова да преглъщате всеки ден може би до края на защото не сте в положение да го измененията.

И тук изниква въпросът кои взаимни отстъпки си заслужават да бъдат направени в името на любовта.

 

Да се търси “идеалния ” е химера.

 

Това е скъп урок, който би трябвало да научим един път вечно, вместо да пилеем време и старания в търсене на безпроблемни хора, безпроблемен живот и по този начин бленуваното успокоение от обстоятелството, че всичко ни е наред. Просто не е реалистично. Затова оставете перфекционизма настрани и си задайте въпроса коства ли си, които вършиме за него и в случай че отговорът е да, не се замисляйте да ги извършите, имайте поради, че и той сигурно прави някакви жерти за вас.

 

Кой печели и кой губи?

 

За да не се чувствате губещи, тъй като вършиме взаимни отстъпки в името на връзката си, не забравяйте, че  това е може би една от най-трудните, само че и в това време най-успешни стъпки, които би трябвало да бъдат осъществени в взаимното общуване. И в някакъв смисъл е неизбежна. Дали ще става дума за някаква специфичност в характера на половинката, злост от страна на роднините му, някакъв негов здравословен проблем, който лимитира и трансформира метода ви на живот, или нещо във външния тип, усещанията, работата му… Да направиш компромис значи да се отървеш от егоизма и да поставиш обичания човек преди всичко, без значение от всичко.

“Да, аз евентуално мога да съм с по-красив, по-богат, по-организиран и спретнат, по-забавен, по-… само че сърцето ми е избрало точно теб, поради всичко това, което си отвън този компромис, тъй като си прелестен и имаш тези и тези качества ” – може би това е печелившият метод на размишление. Да си припомняме за какво тъкмо този човек е толкоз скъп за нас и за какво не бихме го заменили.

Компромисите са еластичен баланс сред предоставяне и приемане, който би трябвало да приемете още при започване на връзката. Например, Мария страда от поликистозни яйчници и Ясен през цялото време знае, че тя може да има компликации със забременяването или постоянно изпитва болки, които я приковават на легло, което лимитира всекидневието им, той пък въпреки това има тресчици за дялане, които не всяка жена би приела, само че тя – да. И отвън тези й “недостатъци ”, тя се стреми да прави всичко за него, което доста здрави дами на нейно място не биха. А той е усетил в сърцето си, че държи тя да е индивидът до него, макар проблемите. 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР