Зaпитвaли ли cтe ce ĸoлĸo cтpyвa eднa дъpжaвa? Ha тoзи

...
Зaпитвaли ли cтe ce ĸoлĸo cтpyвa eднa дъpжaвa? Ha тoзи
Коментари Харесай

България струва 54 млрд. долара и е на 70-то място сред 100-те най-скъпи нации в света

Зaпитвaли ли cтe ce ĸoлĸo cтpyвa eднa дъpжaвa? Ha тoзи въпpoc oтгoвop дaвaт oт Вrаnd Fіnаnсе. Te зa пopeднa гoдинa пoдpeждaт в ĸлacaция дъpжaвитe ĸaтo тъpгoвcĸи мapĸи и пyблиĸyвaт cпиcъĸ нa тяxнaтa цeнa. Според данните им България коства тъкмо 54 милиарда $.

Тя се подрежда на 70-та позиция в класацията за 2018 година от 100 страни, като се изкачва с 15% по отношение на 2017 година, когато е била на 74 място и е коствала 47 милиарда $. Тя е директно след Гватемала и Мароко. Според Brand Finance националната марка е най-важният актив на всяка страна в днешния световен свят, написа БГНЕС.

Тя предизвиква вложенията, прибавя стойност към износа и притегля туристи. Докладът демонстрира и следствията от икономическите вреди, които могат да бъдат породени от световни събития и неприятно ръководство на „ националната марка “. Челното място в тазгодишната ранглиста още веднъж заема Съединени американски щати. Марката се прави оценка на 25,899 трилиона $, като е нараснала цената си с цели 23% спрямо предходната година.

Това демонстрира, че американската стопанска система се уголемява с бързи темпове и този напредък се чака да продължи и през идващите месеци, отбелязва Brand Finance. Наред с Брутният вътрешен продукт, продажбите на потребителите, поръчките в строителството, износа на коли и други индикатори за напредък демонстрират, че стопанската система на Съединени американски щати е в същински „ взрив “. В допълнение наложените от Съединени американски щати мита също основават по-благоприятна бизнес среда.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР