Записите от черните кутии на разбилия се руски самолет Ан-148

...
Записите от черните кутии на разбилия се руски самолет Ан-148
Коментари Харесай

Пилотите на руския самолет не знаели какво се случва

Записите от черните кутии на разрушилия се съветски аероплан Ан-148 разкриват тревожни детайлности за тежкия авиоинцидент. Записът от пилотската кабина потвърждава, че водачите не схващат аргументите за проблемите, свързани с определянето на скоростта на самолета.

Основната версия на проверяващите за злополуката е обвързвана със скоростта на машината. Според службите водачите действително не знаели с каква скорост лети самолетът, което може да е довело до внезапната загуба на височина. Устройствата, показващи скоростта, са давали погрешна информация, а това може да се дължи на обледеняване на системите.

Пилотите са виждали разнообразни индикации на скоростта на екраните. Те се пробват да решат казуса, увеличавайки скоростта и наклонявайки носа надолу. Сблъсъкът със земята се случва под нечленоразделните крясъци на водачите, написа „ Комерсант “.

Всички 71 души на борда починаха при случая. Властите отхвърлят версията за терористичен атентат. Самолетът падна в Подмосковието няколко минути след излитането си. В региона на злополуката беше подхваната огромна интервенция по събиране на отломките и идентифициране на жертвите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР