Записи уличават служители на „Медицински одит” в манипулиране на проверки

...
Записи уличават служители на „Медицински одит” в манипулиране на проверки
Коментари Харесай

Появиха се и записи на служители от Медицински одит, прикривали лекарски грешки

Записи уличават чиновници на „ Медицински одит” в манипулиране на инспекции на лекарски неточности. Скандалът с потулването на над 11 смъртни случая се разраства, а прокуратурата проверява огромни злоупотреби с власт.
„ - Виждам, че няма воля да бъде подписано и изпратено.

- Ако аз Ви го одобря, аз ще го подпиша.

- Аз залагам,че няма да го одобриш. След два месеца моткане, отново няма да го одобрим.”
Тези записи, излъчени по Нова телевизия, са свързани със сигнал от Кюстендил за направена интервенция без потребност. Част от тях са записани по време на управителен съвет на Изпълнителната организация „ Медицински одит”.
„ - Кажи ясно! Шефката се обади, няма да го пущам, да не ги играем тези театри. Аз тук изпилих нервите на всички по веригата… през днешния ден до 2 часа да го пратя.

- Да и тя се обади и ми го сподели, че желае да го видя! Няма да го пратя, като ми е наредено…аз няма!”

- Сега, в случай че й звънна на шефката ще го удостовери ли това?

- Ще го удостовери! Звънни й.”
Обстановката станала нетърпима в края на 2016 година, споделя някогашният основен секретар на организацията Димитър Евогиев. Инспекторите получавали директни инструкции за изхода на противоречивите медицинските проблеми, допълват от прокуратурата.
„ На тези чиновници са били давани инструкции по какъв начин да правят инспекцията. Тези чиновници са били карани да поправят направени към този момент отчети към констативни протоколи”, съобщи Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.
Целта, съгласно държавното обвиняване, е прикриване на лекарски неточности. Разследват се общо 11 смъртни случая.
„ Установявани са в някои случаи фрапантни нарушавания, само че шефът е поставял резолюция „ маловажно””, съобщи Румяна Арнаудова.
Според новите сигнали в Кюстендил има случаи на оперирани хора, без да са им направени нужните проучвания, които да потвърдят потребността от намеса. И още хората се изпращали в съответна дрогерия, която се свързва с лекарските среди, настояват източници на малкия екран.
„ Това, че изделията не минават през болничната аптека, това наложително, би трябвало да остане в доклада”, счита неизвестен източник.
Подобно на случаите с умрелите новородени, тук също имало сменени протоколи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР