Записи, снимки, есемеси – „Здравей, бос!“, „Как си, адаш?“, „Още

...
Записи, снимки, есемеси – „Здравей, бос!“, „Как си, адаш?“, „Още
Коментари Харесай

Кибервойната и властта

Записи, фотоси, есемеси – „ Здравей, необут! “, „ Как си, съименник? “, „ Още съм в играта, нали? “. Върху всичко това се крепят свадите, които тресат страната ни към този момент седмици наред.

12 юни до няколко онлайн медии и оповестен в „ Ютюб “ се появява аудио запис с хипотетично гласът на премиера Бойко Борисов. В него се чуват обидни думи към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Прокуратурата ревизира записа, за който се твърди, че е с Бойко Борисов Превърнахме записването с телефони в народен спорт, сподели основният прокурор Иван Гешев
Последва различен киберскандал – фотоси със спящия в спалнята си Борисов, на които се виждат пачки с евра, кюлчета със злато и револвер.
Борисов: Снимките са операция, да ме бяха снимали гол до малко момче Геостратегически планове били причина за офанзивата, министър председателят непосредствено упрекна президента
Топката с софтуерните кавги прелетя към съседа на Борисов – президента Румен Радев.

„ Президентът Радев си разрешава да си подвига дрон и да ме снима. Непрекъснато! Като кажа на защитата, че ще смъква този дрон, те отиват, споделят му и той го прибира “, разгласи министър председателят.
Борисов: Радев ме следи с дрон Безпилотникът се прибирал след консултация сред двата екипа от НСО
„ Моят дрон е толкоз добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра. В момента има един безразсъден сюжет – да се отклони вниманието от най-големия въпрос - дали тези фотоси са някаква операция и дали записът е монтаж “, отговори му президентът.
Радев за дрона: За разлика от Борисов, моята фикция има лимит Брифингът през вчерашния ден беше опит да се търси геополитическа индулгенция за скандал на открито, съобщи президентът
А киберскандалите преляха в тестови известия. Прокуратурата популяризира есемеси сред секретаря президента Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков.

Държавното обвиняване разгласи, че едно от устройствата на президентския секретар е предадено непринудено с протокол от водач на НСО, тъй като било в кортежа на президента.

„ Бях извикан като очевидец, само че за никакви телефони не сме говорили. Така се прави един лек опит пред обществото да ме вкарат пред обществото по отношение на господин Пламен Узунов – моето почитание към него, само че не го познавам чак толкоз този човек “, разгласи шефът на НСО ген. Красимир Станчев.

В началото на тази седмица Специализираната прокуратура заяви, че един от телефоните на Пламен Узунов е с изтрити записи, а на различен негов уред кодът за отключване не съответствува с подадения.

Според прокуратурата, на третия телефон, който е непринудено предаден, има осъществени операции.

Междувременно в нови есемес чатове се появиха имената на президента Радев и първата дама Десислава Радева. Според новите доказателства Пламен Бобоков е комуникирал непосредствено с президента Румен Радев.
След есемеса на Бобоков до премиера: Общувал ли е предприемачът и с президента И още от тематиките в предаването "Тази заран "
„ Единственият метод прокуратурата да покаже, че не работи селективно и манипулативно под нечий диктат – това е да разгласява цялостния чат. В противоположен случай ще стане ясно, че се режисира следващият медиен скандал, за са се отвлече вниманието към президентството от там, където са тежките проблеми в ръководството на страната “, съобщи президентът.

„ Не виждам безусловно нищо неприятно. Няма държавен глава, при който да съм бил – или канцлер, или министър председател, при който неговите съветници да не му дават листче, в случай че тяхна компания има проблем в България “, разяснява министър-председателят.
Чат абсурдът: Радев и Борисов не виждат нищо секретно и смущаващо Държавният глава за повторно прикани прокуратурата да огласи целия диалог
Остават и въпроси като тези: същински ли са записите, истински ли са есемесите, от кой телефон са извадени и кой и за какво ги е пуснал в общественото пространството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР