Записи от закрито съвещание на клиенти на инвестиционната банка „Goldman

...
Записи от закрито съвещание на клиенти на инвестиционната банка „Goldman
Коментари Харесай

Изтече секретната прогноза на Goldman Sachs за пика на COVID-19 и кошмарните последствия

Записи от закрито заседание на клиенти на капиталовата банка „ Goldman Sachs” са изтекли в интернет, оповестява сп. "Форбс ". На него е било обсъждано въздействието на ковид върху международната стопанска система, предава Нова тв.

Самата намира се е провела преди седмица и на нея са участвали водещият икономист и медикът на „ Goldman Sachs” Ян Хациус и Майкъл Рендъл, както и представители на търговски банки.

Очевидно някой от участниците в съвещанието е записал срещата, след което е разгласил информацията в интернет.

В мрежата са публикувани прогнозите за заразяването с ковид – 50 % от американците и 70 % от германците. От всички инфектирани 80 % се чака да заболеят в лека форма, 15 % - в междинна, а 5 % ще бъдат в сериозно положение. Прогнозира се до 2 % смъртност. Очаква се пикът на вируса да настъпи след 8 седмици, след което ще има видим спад на болестта.

Според чиновниците на „ Goldman Sachs”, страните не могат да реализират консенсус по отношение на битката с пандемията, до момента в който не бъде създадена ваксина. Съединени американски щати избират въвеждането на карантина, до момента в който Англия застъпва тезата, че хората би трябвало да се сблъскат с вируса, с цел да изработят натурален имунитет.

Според огласените на съвещанието прогнози, международният растеж на Брутният вътрешен продукт ще бъде най-ниският от 30 години насам – 2 % . Фондовият показател S&P 500 ще има негативен растеж през 2020 година с темпове от -15 до -20 %. За разлика от 2008 година, обаче, няма систематичен риск за международната финансова система.

Очаква се през втората половина на годината пазарите да се възстановят изцяло. Технически видяно, пазарът търси причина да се рестартира след най-продължителното в историята нарастване на курса.

„ Форбс” прецизира, че представителите на банката са създали тези прогнози под формата на „ малко резюме”, което съдържа неправилна информация.

По време на срещата са били показани разнообразни статистически данни за пандемията, само че те не постоянно са били представени като позиция на „ Goldman Sachs”.

Кои са "Goldman Sachs "?

„ Goldman Sachs” е една от най-старите капиталови банки в света. Основана е през 1869 година, а седалището ѝ се намира в Южен Манхатън в Ню Йорк, Съединени американски щати. GS е финансов съветник на редица авторитетни компании, държавни управления и фамилии по целия свят. Банката е примитивен дилър на пазара на скъпи бумаги в Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР