Записи от разговори на бившия президент на Украйна Петро Порошенко

...
Записи от разговори на бившия президент на Украйна Петро Порошенко
Коментари Харесай

Порошенко е записвал разговори с Байдън и Кери, а Байдън е управлявал Украйна

Записи от диалози на някогашния президент на Украйна Петро Порошенко с някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън и държавния секретар Джон Кери са предадени в кабинета на основния прокурор, с цел да се изследва опцията за държавна измяна от някогашния президент на Украйна. Това заяви във вторник депутатът от Върховната Рада Андрей Деркач, представен от ТАСС.

" Предадохме всички часове записи, с които разполагаме в канцеларията на основния прокурор, дружно с изказване за държавна измяна, както и обстоятелства за интернационална корупция, с цел да записва наказателно произвеждане ", изяснява депутатът.

Според Деркач записите на диалозите са направени от самия Порошенко, а публицисти ги предават на депутата, като записаните диалози са през 2015-2016 година " Тези диалози ясно демонстрират, че Байдън е управлявал Украйна ", отбелязва депутатът.

По-рано на конференция Деркач показа аудио записи на телефонни диалози, в които съгласно него Порошенко, Байдън и Кери разискват въпроси за вътрешната политика на Украйна.

На един от записите на диалог сред Порошенко и Кери, за който се твърди, че е на 3 декември 2015 година, американският формален чиновник приканва украинския президент да " обмисли опцията за решение на казуса с подмяната на основния прокурор Виктор Шокин ". Кери също по този начин акцентира, че този въпрос тормози вицепрезидента Байдън.

Записите съдържат и друга информация, която демонстрира намесата на американски политици в делата на Украйна.

По-специално Байдън поучава допустимо най-скоро за национализация на " Приватбанка ", преди Доналд Тръмп да пристигна на власт в Съединени американски щати.

Порошенко се регистрира също по този начин за повишение на цени за популацията на Украйна, реформиране на държавните предприятия. Деркач, разяснявайки оповестените записи, акцентира, че те съдържат учредения за обвинявания в държавна измяна за Порошенко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР