Записът, в който се чува моя глас, е от разговор,

...
Записът, в който се чува моя глас, е от разговор,
Коментари Харесай

Румен Радев проговори за СРС-тата и договора на съпругата му

Записът, в който се чува моя глас, е от диалог, който не е провокиран от мен. При инспекцията нито един документ не е прикрит. Никога не съм правил държавна измяна.

Това съобщи президентът на България Румен Радев, запитан за прокуроската инспекция към двата контракта на жена му Десислава Радева в границите на формата по bTV "Попитай президента ".

Радев призна има ли спор сред него и Борисов

На въпрос дали е разпознал гласа си на записите, пуснати от прокуратурата по отношение на настояването на основния прокурор до Конституционен съд за тълкувание дали президентът е направил държавна измяна, Радев призна, че един от гласовете бил негов, само че бил част от диалог, който не е провокирал той.

Не съм нареждал да се скрие информация. Аз съм командвал военни и знам, че всичко се пази, нито един документ не е прикрит, всичко е предадено в КПКОНПИ, изясни Радев.

Запитан дали е направил държавна измяна, президентът отговори: Никога.

Запитан по какъв начин работи с основния прокурор, президентът сподели, че когато получи сигнал, го препраща към прокуратурата. Похвали я за битката с битовата престъпност, само че прикани напъните й да се насочат по-нагоре, когато има желание за битка с корупцията.

Тестван съм един път, негативен ми е пробата, изясни Радев. Той бе безапелационен, че не бяга от медиите и приема всевъзможни въпроси от централни и районни медии.

Запитан за речта на кралицата с апела да сме единни и решителни той отсече, че българите са единни и решителни в тази рецесия и са посочили единност и ангажираност.

Никога не съм оказал да подам ръка, стига да бъде откровена и стига да не се гони нещо друго, отговори Радев на въпрос дали би подал ръка на премиера.

Чувствам се обединител на нацията, само че тя би трябвало да се сплотява от ясни цели. Трябва да имоме модел за ръководство на рецесии и модел за обществено и икономическо възобновление, счита президентът.

На финала Радев прикани хората да бъдат, където желаят на Великден - в дома си или пред храма, само че да съблюдават всички ограничения за предотвратяване от ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР