Записът на скандалното предаване Референдум от снощи изчезна тази сутрин

...
Записът на скандалното предаване Референдум от снощи изчезна тази сутрин
Коментари Харесай

БНТ скри записа от Референдум, Кошлуков реже бившия си работодател Сидеров за нови участия

Записът на скандалното предаване " Референдум " от нощес изчезна тази заран от уеб страницата на Българска национална телевизия . След абсурда в предаването в, утринния блок на Българска национална телевизия генералният шеф на телевизия Емил Кошлуков разгласи, че е разпоредил Сидеров повече да не бъде канен най-малко до края на акцията.
“Това беше първото и последно присъединяване на господин Волен Сидеров в тази акция в ефира на Българска национална телевизия. Докато ние не получим публично опрощение от господин Сидеров, което ще разгледаме, аз апелирам най-учтиво сътрудниците да не канят господин Сидеров. Всъщност не апелирам, а заповядвам, с цел да се знае чия е отговорността за това решение “, отсече Кошлуков.
Преди да стартира работа в Българска национална телевизия Кошлуков е бил програмен шеф на партийната телевизия на “Атака “ – “Алфа “. Когато кандидатства за общоприет шеф на Българска национална телевизия, Кошлуков изтри тази част от автобиографията си .
По-късно през днешния ден управлението на Българска национална телевизия разгласява на уеб страницата на медиата декларация, в която се споделя:
" Никога в 10-годишната история на предаването " Референдум " по Българска национална телевизия не е имало такова шокиращо държание на участник. Българска национална телевизия ще упорства представителите на “Атака “ да нямат повече платени или безплатния участия в нейния ефир след грозния скандал с Волен Сидеров в предаването “Референдум “ във вторник вечерта “.
В декларацията управлението на публичната медия дава обещание да изиска от ЦИК и медийния регулатор (СЕМ) изключването на " Атака " от съглашението за участия в публичната телевизия. Българска национална телевизия показва вяра, че политиците в Народното събрание да се дистанцират от държанието на Волен Сидеров. Българска национална телевизия заявява, че застава зад водещата Добрина Чешмеджиева и зад нейните дейности по време на предаването.
" Ние считаме, че държанието, което показва господин Сидеров, беше низко, това беше проява на безотговорност и липса на почитание към Българска национална телевизия, каквато депутатският имунитет не му дава. Недопустимо е потреблението на ефира на публичната телевизия и използването на език на омразата, на думи, които очернят политически съперници ", споделя управлението. 
Съветът за електронни медии (СЕМ) ще излезе със специфична позиция по проблема със абсурда в снощното предаване „ Референдум “ на Българска национална телевизия, оповестява БНР.
Медийният регулатор ще изпрати на Централната изборна комисия запис от предаването за преценка по подготвеност. Казусът изисква решение от Избирателната комисия, преди Съвет за електронни медии да реши обстановката и излезе с решение.
И София Владимирова, и останалите членове на Съвет за електронни медии заявиха поддръжка за позицията на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков по проблема и считат, че екипът на предаването е реагирал професионално. Те дефинираха като " неприемливо " случилото се в ефира на предаването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР