Запечатиха един обект, други шест предстои да бъдат затворениСлед проверки

...
Запечатиха един обект, други шест предстои да бъдат затворениСлед проверки
Коментари Харесай

Само за 3 дни: Близо 30 акта в борбата срещу сивия сектор при горивата

Запечатиха един обект, други шест следва да бъдат затворени
След инспекции в последните три дни на февруари при акция против сивия бранш при горивата са формирани 29 акта за административни нарушавания, шест протокола за наложително наставление и са дадени 11 писмени разпоредби, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Направени са били сложни инспекции на 39 бензиностанции, които са на територията на 9 области в страната. Констатирани са голям брой нарушавания - проблеми със средствата за премерване, нарушавания на данъчното законодателство и на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

От приходната организация е запечатан един обект, а други шест следва да бъдат запечатани. Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната организация, която прави и разбор на взетите проби за определяне на качеството на популяризираните горива.

Засиленият надзор ще продължи и през идващите месеци, като с изключение на плануваните всеобщи инспекции на обекти за предпазване и разпространяване на енергийни артикули, като мярка за противопоставяне на незаконните практики и сивия бранш в сектора, Междуведомственият координационен център основава единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски сдружения в бранша.

От началото на годината, под управлението на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата на ГДБОП, чиновници на Вътрешното министерство, Националната организация за приходите, Държавната организация за метрологичен и механически контрол и Агенция „ Митници “ реализират засилен надзор при вноса, складирането и последващата дистрибуция на горива./tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР