Запазват се царските вани и двата басейна в банята в

...
Запазват се царските вани и двата басейна в банята в
Коментари Харесай

Минералната баня в Банкя става културен СПА салон

Запазват се царските вани и двата басейна в банята в Банкя. Единият басейн ще е за хидромасаж. Това стана ясно при показване на идейния план за реституция, консервация и социализация на Голямата балнеолечебница, оповестиха от Туристическия информативен център в Банкя.

До две години ще отвори и минералната вода , твърдят от общината.

Проектът на арх. Георгиев и колектив планува запазване достоверната визия на емблемата на града и прибавяне на съвременни СПА функционалности в нея, твърдят от локалната община.

 Банята в Банкя отваря порти до две години
Банята в Банкя отваря порти до две години

Общината получава 8, 115 млн. лева за планиране, консервация, реституция и социализация

Комплексът ще разполага с парна баня, сауна и солна стая . За децата е очакван ъгъл за занимания, до момента в който родителите са отдадени на водни процедури.

Ще има и сладкарница. Във фоайето ще се показват изложения и концерти, допустимо е и за подписване на цивилен брак. Посетителите ще отдъхват под остъклените покриви на двата вътрешни двора.

Мащабите на Царската баня в Банкя са такива, че упоритостта на кмета Рангел Марков и екипът му е тя да се трансформира в най-големия СПА комплекс на България , който ще резервира лечебните функционалности на водата. До две години се чака той да отвори порти и минералната вода на курорта да носи здраве и наслада на хората от страната и отвън нея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР