Запазването и развитието на близките отношения между Европейския съюз и

...
Запазването и развитието на близките отношения между Европейския съюз и
Коментари Харесай

Румен Радев в Лондон: Запазването на правата на гражданите и след Брекзит е приоритет

Запазването и развиването на околните връзки сред Европейския съюз и Англия са значими и за двете страни . Това е обща цел.
" С максимален приоритет би трябвало да е запазването на правата на жителите и от двете страни ", разяснява пред български публицисти в Лондон президентът, който е на работно посещаване в Обединеното кралство.

По време на своята визита при Нейно Величество Елизабет II - кралица на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия българският президент Румен Радев предложения Нейно Величество да се запознае в България с богатата ни история и вековните културни обичаи. Поканата е отправена към кралица Елизабет II - тя или член на кралското семейство, да посети България.
Очакваме височайшата аудиенция във връзка 140-та годишнина от установяването на дипломатически връзки с Англия, която ще отбележим през 2019 г .

" Надявам се кралица Елизабет II да има опция на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни обичаи на нашия народ, които участват и в Британския музей, и в Британската библиотека ", сподели Радев.

По думите на президента, поканата за визита при кралица Елизабет II е знак за другарските връзки сред България и Англия , за чието развиване работят нашите страни. Това беше доказано по време и на тази визита , съобщи Румен Радев след срещата. Аудиенцията продължи към 40 минути, а през втората й част в нея се включи и брачната половинка на президента Десислава Радева, оповестиха от администрацията на президента.

Президентът дефинира атмосферата на срещата като топла и сърдечна . Кралица Елизабет II е показала жив интерес към историята и културата на нашата страна . " Между България и Англия има стратегическо партньорство, отличен политически разговор, интензивно съдействие в редица области ", акцентира президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР