Запазва се присъственото обучение на учениците в Пернишко въпреки голямата

...
Запазва се присъственото обучение на учениците в Пернишко въпреки голямата
Коментари Харесай

Въпреки високата заболеваемост: Учениците в Пернишко продължават с присъственото обучение


Запазва се присъственото образование на учениците в Пернишко макар огромната заболеваемост в региона. Към днешна дата 1880 са записаните с коронвирус на 100 хиляди население. Новите случаи през днешния ден са 227.

Според шефа на РЗИ доктор Александър Златанов броят на учениците, дали позитивен резултат на тестванията, е относително непрекъсната големина:

„ На този стадий обстановката не допуска метод на образование, друг от присъствения и учениците ще могат да завършат образователния период присъствено “.

Той е предложил да бъде въведен вечерен час за учениците, с оглед идната междусрочна почивка.

Идеята се поддържа от Регионалното ръководство на образованието. Според началника на РУО Ваня Коконова налице е наклонност част от родителите да подават заявки децата им да се образоват в електронна среда.

Ще продължат инспекциите за зелени документи и съблюдаване на противоепидемичните ограничения в заведенията за хранене, само че все още не се плануват спомагателни такива и ограничение на работното им време, е споделил още доктор Златанов.

Над 60% от случаите на болни от ковид в Пернишка област са с потвърден вид „ Омикрон “. Според шефовете на лечебните заведения натискът все още е ориентиран към амбулаторната помощ и има свободни кревати в лечебните заведения. По думите им проблемите с неналичието на задоволителен медицински личен състав не престават да стоят на дневен ред.

Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР