Запазва се досегашният режим на обучение. Към днешна дата имаме

...
Запазва се досегашният режим на обучение. Към днешна дата имаме
Коментари Харесай

Вълчев каза дали предстои цялостно затваряне на училищата

 " Запазва се досегашният режим на образование. Към днешна дата имаме единични случаи на инфектирани, няколко гнезда. Имаме обособени области, само че ограниченията там ще бъдат местни. Не се планува изцяло затваряне на системата. Имаме 286 възпитаници с позитивни проби, както и 289 учители. Пациентът на учениците е 6-7 пъти под общия % на инфектираните, или общия брой на инфектираните на 100 000 души. На учителите е малко по-висок. Засега нямаме висок брой инфектирани ".

Ще се карантинират обособени паралелки, а при постигане на сериозните стойности, ще се ползват местни ограничения. 2-ри ноември ще бъде задочен ден за възпитаници и учители поради Деня на будителите - 1 ноември, който е в неделя.

" Там, където имаме клъстери, е най-обезпокоително. Към днешна дата учебно заведение " Свети Седмочисленици " в Търговище наподобява най-тревожна обстановката. Затова от учебното заведение взеха решение и утвърдих 5 и 12 клас краткотрайно да се образоват в електронна среда. Няколко области са на прага на алените стойности, по този начин да го кажем. Така че и там следим обстановката. Но като цяло няма да се вземат по-рестриктивни ограничения. Трябва да се съблюдават сегашните. Призоваваме за по-стриктното им съблюдаване ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР