Запасите от вносен алкохол в руските ресторанти, които са го

...
Запасите от вносен алкохол в руските ресторанти, които са го
Коментари Харесай

Пак Бояришник? В Русия свършва вносният алкохол -

Запасите от вносен алкохол в съветските заведения за хранене, които са го закупили авансово, ще стигнат до есента. Недостигът на високоалкохолни питиета като ром, уиски и вермут към този момент е изключително изострен.

Това съобщи Сергей Миронов, омбудсман в ресторантьорския бизнес в Москва.

" В складовете към този момент съвсем няма корав алкохол. Предлага се единствено в заведения за хранене, които са се снабдили с него авансово. Вече има спирания на доставки и проблеми ", каза той.

Миронов обясни, че това се дължи на обстоятелството, че спиртните питиета не се доставят от дребни компании, а от тези, които имат заводи - Diageo, Brown-Forman, Pernod Ricard, Bacardi Martini и други.

" Тези огромни играчи участваха на нашия пазар и продаваха алкохол посредством дистрибутори. В момента те са спрели доставките. Сега складовете, в които са останали някои партиди, се препродават. Алкохолът обективно свършва и никой не знае по кое време и от кое място ще дойде нов ", добави омбудсманът.

За да се компенсират доставките на вносен алкохол в Русия, би трябвало да има обходни направления за доставката през трети страни, за които няма ограничавания.

" Ако желаеме той (силният алкохол - бел. ред.) да влезе у нас, са нужни разрешителни на държавно равнище за импорт и отчитане, с цел да не стартира подобен алкохол да се " бутилира в гаражи ", другояче ще се стигне до такава степен, че никой няма потребност от него ", сподели той.

Според експертът казусът е повече от сериозен.

" Разбира се, можем да внесем другарска ракия от Армения, само че приятелско уиски, другарски ром, ликьор или вермут няма по какъв начин да внесем непосредствено ", добави Миронов, като означи, че наличният мощен вносен алкохол може да стигне единствено за коктейли за дълго време.

Според омбудсмана на ресторантьорите обстановката с виното е друга.

" При виното доставчиците са десетки. Сега те стартират да търсят обходни пътища през Армения, Китай и Казахстан. Имаме количества от вино, само че то се продава два или три пъти повече, в сравнение с е вносът. Наблюдава се последователно привършване на складовете ", споделя той.

Хората в Русия имат старозаветна традиция да пият неповторим по характерностите си алкохол. Преди няколко години 71 души в Иркутск предадоха Богу дух откакто се насвяткаха с лосион за вана Бояришник. По всичко наподобява, че поради западните наказания руснаците още веднъж ще им се наложи да потърсят местни заместители на уискито и рома.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР