Запасите от газ в подземните газохранилища на Украйна към настоящия

...
Запасите от газ в подземните газохранилища на Украйна към настоящия
Коментари Харесай

Украйна е нагнетила 19,7 млрд. куб м газ в подземните си газохранилища


Запасите от газ в подземните газохранилища на Украйна към сегашния миг са 18,7 милиарда куб м. Това излиза наяве от известие на националната акционерна компания „ Нафтогаз Украйна “.

Сега в подземните газохранилища има 18,7 милиарда куб м газ. Това най-високото равнище от ресурси в хранилищата за последните 7 години “, означават от „ Нафтогаз “ в известие във Фейсбук. Въпреки това продължава нагнетяване от по 78 млн. куб м газ дневно, тъй че газа да е задоволително за наближаващият отоплителен сезон. „ Длъжни сме да преминем през идното полугодие. Това е следващо тестване за обществото и страната “, прибавят от „ Нафтогаз “.

В същото време, както оповестява ТАСС от компанията показват, че Украйна влиза в отоплителния сезон с неподготвена електроенергетика, което може да се отрази на целия енергиен бранш.

Председателят на „ Нафтогаз “ Андрей Коболев завия по-рано, че компанията има желание да нагнети спомагателни количества газ в подземните газохранилища на Украйна при положение на прекратяването на доставките от съветската „ Газпром “. Плановете на Киев са да влезе н отоплителния сезон със ресурси от природен газ в размер от към 20 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР