Запълването на газохранилищата в Германия на 95 процента до ноември

...
Запълването на газохранилищата в Германия на 95 процента до ноември
Коментари Харесай

Газ в Германия има за не повече от 3 месеца, ако Русия спре доставките


Запълването на газохранилищата в Германия на 95 % до ноември ще стигне единствено за към два месеца и половина за покриване на потребностите от отопление и търсенето в индустрията и енергетиката, в случай че Русия спре изцяло доставките си. Това предизвестява ръководителят на немския народен енергиен регулатор " Бундеснецагентур " (Bundesnetzagentur) Клаус Мюлер в изявление за Блумбърг.

В момента хранилищата са запълнени на 77 на 100, две седмици преди крайния период.

Германия, която е мощно подвластна от съветския газ, се надява да запълни газовите си запаси за зимата, откакто Москва фрапантно понижи подаването по основния газопровод " Северен поток-1 ". Това в допълнение изостри най-тежката енергийна рецесия в Европа от десетилетия, която наподобява ще продължи и следващата година. Правителството прикани за понижаване на потреблението и предизвести за въвеждане на ограничавания, а тази седмица наложи такса върху потреблението на газ.

Според Мюлер запълването на газохранилищата на 95 % до ноември наподобява мъчно постижимо, защото някои от оборудванията изискват повече време. В най-хубавия случай той чака три четвърти от тях да изпълнят задачата.

Германия към този момент подхваща стъпки за облекчение на рецесията с доставките, в това число със подписаното тази седмица съглашение за импорт на полутечен природен газ през два нови терминала. Страната също по този начин преразглежда концепцията за продължение на работата на оставащите настоящи нуклеарни реактори след периода за наложителното им прекъсване тази година. Това може да понижи използването на газ с 3 % през 2023 година, съгласно Блумбърг.

Регулаторът обмисля в този момент по какъв начин да бъде даден приоритет за някои браншове, считани за съществени за стопанската система. Очаква се през октомври да бъде подготвена цифрова платформа с оферти за разнообразни вероятни сюжети.

Промишлеността обаче не трябва да чака регулаторът да изготви избран ред, по който подаването за фирмите да бъде спирано при рецесия.

" Все още не знаем по какъв начин ще се развие рецесията. Не можем да дадем никакви уверения, че подаването за някои консуматори може да бъде спряно преди други ", посочи Мюлер.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР