Запълнените болници в Индия молят за доставки на кислород, след

...
Запълнените болници в Индия молят за доставки на кислород, след
Коментари Харесай

Индия изнемогва срещу COVID-19 заради недостиг на легла и кислород

Запълнените лечебни заведения в Индия молят за доставки на О2, откакто „ цунами “ от новозаразени заля медиците. За трети следващ ден страната означи международен връх за най-вече лица с открита коронавирусна зараза за едно денонощие.

Броят на случаите на COVID-19 в Индия доближи 346 786 за интервал от 24 часа, съобщи „ Ройтерс “.

Тази седмица лечебните заведения в Делхи се обърнаха към Върховния съд в града с искане да разпореди на управляващите да подхващат незабавни ограничения за доставки на О2 и други средства за лекуване на ковид.

Max Healthcare, която ръководи мрежа от лечебни заведения в Северна Индия, по-рано разгласи, че ѝ остава О2 за по-малко от два часа, до момента в който друга огромна верига, Fortis Healthcare, разгласи, че стопира приема на нови пациенти в Делхи.

„ Пациентите идват със лични бутилки О2 или без О2. Искаме да помогнем, само че няма задоволително легла… Всички наши телефонни линии са пренатоварени “, споделя за „ Би Би Си “ доктор Атул Гогиа от болничното заведение „ Сър Ганга Рам “.

Държавата се оказа в мощния захват на вилнеещата втора вълна на пандемията, достигайки извънредно висока смъртност, при която на всеки 4 минути умира по един жител. Общият брой на умрелите е 189 544.

На този декор още през февруари държавното управление разгласи, че е победило COVID-19. През зимата случаите понижиха до към 10 хиляди дневно. След това управляващите отстраниха рестриктивните мерки и разрешиха огромните скупчвания на хора.

Според някои може би става дума за по-опасен вид на вируса, който циркулира в Индия. Към момента управляващите ползват имунизацията на AstraZeneca и създадената на локално равнище Covaxin. Одобрено е и потреблението на „ Спутник V “, Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР