Запълнени са леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в

...
Запълнени са леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в
Коментари Харесай

Запълнени са COVID леглата в болницата в Разлог, подобна е ситуацията и в Гоце Делчев

Запълнени са леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 в болничното заведение в Разлог, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на лечебното заведение доктор Божидар Велев. Изцяло напълнен е и потенциалът на детското поделение в МБАЛ-Разлог. В отделението има 35 кревати, толкоз са и настанените пациенти, уточни шефът на болничното заведение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30197
Подобна е обстановката и в МБАЛ " Иван Скендеров " в Гоце Делчев, потенциалът на лечебното заведение е съвсем напълнен, уточни пред кореспондент на Българска телеграфна агенция шефът на болничното заведение доктор Петър Филибев.

" Сутринта имахме осем свободни кревати, до обяд може да се запълнят. Общо взето се оправяме, само че сме " на ръба " на запълване на леглата ", заключи доктор Филибев.

Ситуацията в детското поделение на гоцеделчевската болница е по-спокойна. В края на предходната седмица там са се лекували шест деца, сега са на половина, уточни доктор Филибев. Проблем обаче е неналичието на фрагменти и заболяване на част от личния състав. " Около 10 медицински сестри бяха позитивни за ковид, само че скоро ще завърши карантината им и ще се върнат на работа, умората обаче към този момент е измежду всички ", добави шефът на гоцеделчевската болница. По думите на доктор Филибев от началото на пандемията преди близо две години сътрудниците му всеобщо не употребяват отпуск, а работата без отмора към този момент е стандарт.

В регионалната болница в Благоевград най-натоварено е в интензивното поделение, а свободните кревати са две. В момента се постанова в отделението да дежурят по три сестри, защото настанените за лекуване пациенти са тежко заболели и се нуждаят от денонощни грижи, уточни доктор Огнян Митев - шеф на регионалната болница в Благоевград. Това се постанова и в други отделения, където са настанени пациенти с COVID-19, добави той.

Умора има измежду медиците в благоевградската болница, само че позитивната страна е, че процентът на приетите в болница пациенти с ковид е по-малък. " При огромна част от заболелите болестта минава бързо, с по-леки признаци и не се постанова хоспитализация. Ако процентът приети в болница по отношение на позитивни беше както при предходната вълна, нямаше да издържим ", разяснява доктор Митев.

В най-голямото лечебно заведение в Благоевград към момента има свободни кревати, където при нужда могат да бъдат настанявани пациенти, пренасочвани от други лечебни заведения, заключи шефът на МБАЛ-Благоевград.

По данни на Регионалната здравна ревизия в Благоевград свободните кревати за настаняване в региона са 95, девет от които за интензивни случаи. Настанени за лекуване с COVID-19 са 328 пациенти. Само за миналото денонощие новите случаи са малко над 500, а заболеваемостта в региона е близо 2500 на 100 хиляди души население за 14 дни.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30197  Коронавирус заболеваемостта в Сапарева баня трансферира 2000 на 100 000 Коронавирус заболеваемостта в Сапарева баня трансферира 2000 на 100 000  Абсолютен връх на новите случаи на COVID-19 в Румъния Абсолютен връх на новите случаи на COVID-19 в Румъния  8 области са с рекордна Коронавирус заболеваемост 8 области са с рекордна Коронавирус заболеваемост
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР