Запалителна бомба от Втората световна война беше безопасно детонирана в

...
Запалителна бомба от Втората световна война беше безопасно детонирана в
Коментари Харесай

Обезвредиха бомба от Втората световна война в Германия

Запалителна бомба от Втората международна война беше безвредно детонирана в западногерманския град Гермерсхайм рано тази заран, съобщи ДПА.
"Контролираната детонация бе осъществена сполучливо ", заяви локалната полиция в Туитър. 50-килограмовата неексплодирала фосфорна бомба бе открита развалена по време на строителни работи. Реалната заплаха бе не толкоз от летящи фрагменти от бомбата, колкото от фосфора в нея. "Фосфорът реагира с кислорода ", сподели представител на локалната работа за неутрализиране на муниции, като посочи, че облакът, който би се образувал при възможен гърмеж, би бил мощно отровен, предава Българска телеграфна агенция.
Докато траеше обезвреждането, в близост бяха застанали пожарникари с водни маркучи, с цел да се намесят при нужда. Около 2000 души трябваше да бъдат краткотрайно евакуирани от домовете им в застрашената зона с радиус 300 м към бомбата. Пациенти от близката болница също трябваше да бъдат преместени на други подобаващи места в региона. Полицията подреди всички прозорци в града да бъдат затворени.
Друга бомба от Втората международна война бе обезвредена в четвъртък в Лайпциг. Наложи се 10 000 души от покрайнината да изоставен домовете си, до момента в който сапьори я обезвреждаха, напомня ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР