Запалени стържища в Румъния са причинили задимяване на северния бряг

...
Запалени стържища в Румъния са причинили задимяване на северния бряг
Коментари Харесай

Запалени стържища в Румъния задимиха северния бряг на река Дунав

Запалени стържища в Румъния са предизвикали задимяване на северния бряг на река Дунав. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Областният шеф на област Русе Галин Григоров реализира контакт с кмета на община Малу Еужен Шоава. Поводът е получени сигнали от жители за задимяване, видяно на северния бряг на река на Дунав на територията на Румъния. От извършените диалози беше открито, че още веднъж става дума за запалени стърнища – този път в землището на упоменатата нагоре община.

Кметът на общината е поел ангажимент да бъде изпратена пожарогасителна техника в региона на пожара, както и да бъдат подхванати и други ограничения за навременното преодоляване на обстановката. Осъществена беше връзка и с Окръжния инспекторат за изключителни обстановки „ Влашка “ в Гюргево, като от тяхна страна ще бъдат съгласувани взаимни дейности и оказана помощ с спомагателна техника при положение на нужда.

Към момента димният облак е единствено на територията на Румъния, което беше доказано и от чиновници на Регионалната ревизия по околната среда и водите. Според тях, имайки поради посоката напразно, няма заплаха от задимяване и превишаване на допустимите правила на чистотата на въздуха в Русе.

Институциите от българска и румънска страна не престават да са в непрекъснат контакт и при нужда са в подготвеност да подхващат спомагателни дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР