Запален риболовец от Лом улови в река Дунав 20 кг

...
Запален риболовец от Лом улови в река Дунав 20 кг
Коментари Харесай

Ломчанин хвана и пусна обратно в Дунав 20-килограма риба

Запален рибар от Лом улови в река Дунав 20 кг риби за един ден. След фотография с огромната слука майсторът на въдицата пусна улова си назад в огромната река.

Късметът споходил 39-годишният Илиян Илиев в един от последните към този момент студени дни на януари. Мъжът дружно с приятеля си Иво Андонов още на разсъмване отпътували за Козлодуй, където хвърлили въдиците си на пристанището наоколо до кораба-музей „ Радецки ”.

„ Мястото е едно от най-хубавите в района за лов на риба. Има доста риба и, в случай че човек знае по какъв начин и къде да хвърля, триумфът му е сигурен. Конкуренцията обаче е огромна и би трябвало още по-тъмно да се заемат положителни позиции! ”, показа въдичарят.

Въпреки мощния студ Илиян и приятелят му мятали пръчките от сутринта до вечерта и измъкнали 20 кг скобар, морунаш и платика. За примамка употребявали бели червеи. Преди да се стъмни живарникът бил цялостен съвсем до горе и едвам го измъкнали от водата. След проявление на улова на сътрудниците в близост и получените поздрави и похвали, купчината риба била пусната още веднъж в Дунав.

„ На ловя риба за храна, а за приключението и спорта. За да има такива страхотни прекарвания край реката и за други хора и за нас в идващите месеци и години, би трябвало да пазим рибното благосъстояние! ”, счита Илиян, който работи в сервиз за гуми в Лом. Той се занимава с любителски лов на риба от 15 години и взе участие и в надпревари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР