Западното оръжие помогна на украинските войски да забавят придвижването на

...
Западното оръжие помогна на украинските войски да забавят придвижването на
Коментари Харесай

Украйна може отново да обърне хода на войната

Западното оръжие оказа помощ на украинските войски да забавят напредването на съветските войски, което сега е съвсем спряло. Появи се късмет да се обърне ходът на войната, се споделя в разбор на, оповестен в " Сега ".

По данни на военните съветската войска не е постигнала обилни триумфи териториални триумфи след завземането на Лисичанск. Официалният завършек на така наречен оперативна пауза, оповестена от МО на РФ след окупацията на Лисичанск, не е довел до увеличение на интензивността на съветските офанзиви, установи аналитикът на Института по проучване на войната Джордж Барос. Той и доста западни аналитици подозират, че руснаците са покрай привършване на опциите си за по-нататъшни теротириални завоевания. Те считат, че Русия е покрай признанието, че не може да превземе целия Донбас. Барос позволява, че може да съумеят да завладяват Бахмут и Северск, само че по-нататък няма да съумеят да предвижат.

Изданието отбелязва, че в Русия върви огромна пропагандна акция за включване в армията, с цел да се компенсират големите загуби в жива мощ.

Украинската войска има късмет да поеме самодейността с помощта на по-съвършената артилерия и най-много американските HIMARS. Използвайки ги за заличаване на боеприпасите, Украйна принуди руснаците да реалокират складовете си по-далеч от фронтовата линия, което удължи пътя за доставяне и усложнява логистиката за доставка на артилерийски снаряди.

Деокупацията на районите ще зависи от ден на ден от способността на Украйна да попълня запасите си от жива мощ, стандартна артилерия и задоволително количество муниции.

Сенатът на Съединени американски щати одобри през вчерашния ден единомислещо резолюция, призоваваща държавния секретар Антъни Блинкън да разгласи Русия за страна спонсор на тероризма, демонстрира уебсайтът на институцията.

Резолюцията, препоръчана от сенатора Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина, не обвързва правно администрацията на президента Джо Байдън, само че е форма на политически напън върху нея да предприеме такава стъпка.

Резолюцията би сложила Русия в една категория с страни като Северна Корея, Куба, Иран и Сирия, които към този момент са оповестени от Съединени американски щати за спонсори на тероризма. Резолюцията напомня това като аргументация, че в дейностите си Русия не се разграничава от тях.

В нея се показва и обстрелът на градове в Чечения, Грузия, Сирия и Украйна, довели до " гибелта на неизброими почтени мъже, дами и деца ", както и многочислените изтезания по бързата процедура на мирни поданици и опитите на съветските сили да прикрият следите си със закопаване на телата в всеобщи гробове.

Резолюцията припомня за дейностите на съветската наемническа група " Вагнер " в Украйна, Либия, Сирия и Судан и че Русия е " основен снабдител на оръжия за режима на Асад в Сирия и поддържа терористи в Близкия изток и Латинска Америка, провежда актове на интернационален тероризъм, в това число отравянето на семейство Скрипал в Обединеното кралство, свалянето на малайзиския пътнически аероплан над Украйна през 2014 година и други "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР