Западноафриканският регионален блок ECOWAS даде на превратаджиите в Нигер срок

...
Западноафриканският регионален блок ECOWAS даде на превратаджиите в Нигер срок
Коментари Харесай

На прага на война: Крайният срок, поставен на превратаджиите в Нигер, изтича

Западноафриканският районен блок ECOWAS даде на превратаджиите в Нигер период до неделя да освободят президента Мохамед Базум и да възстановят демократичното ръководство на страната. В противоположен случай може да бъде разпоредена военна интервенция. В столицата на Нигер Ниамей, при обиколка на града в късните часове на съботния ден, дребни групи от локални поданици организират на места бдения по пътищата в поддръжка на превратаджиите.
Тук съм, с цел да поддържа военните. Ние сме срещу ECOWAS. Ще се борим до дъно. Не сме съгласни с това, което Франция прави против нас. Приключихме с колонизацията.
Ибрахим Нудирио, гражданин на Ниамей

Ежедневно се провеждат демонстрации в цялата страна, които се излъчват по следената от военните държавна телевизия, с цел да се сътвори картина на всеобща национална поддръжка за преврата.
Искаме мир, без експанзия от страна на непознати страни против друга страна. Ние сме братя, а всички тук са естествени жители. Само да можем да си позволим да се храним е проблем за нас. Така че в случай че има война, тя няма да реши нищо.
Мохамед Ноали, гражданин на Ниамей 

Лидерите на преврата настояват, че са отстранили президента, с цел да могат да се борят по-добре с джихадистките бунтовници и да спрат корупцията. Мнозина наподобява са склонни да повярват на това пояснение и са ядосани от опасността за използване на мощ от прилежащите страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР