Западните страни вече не могат да си позволят да приемат

...
Западните страни вече не могат да си позволят да приемат
Коментари Харесай

Орбан пред Карлсън: Идеите за отнемане на Крим от Русия са нереалистични. Украйна няма да победи!

Западните страни към този момент не могат да си разрешат да одобряват Украйна в НАТО, тази опция беше пропусната преди доста години. Това мнение изрази в изявление за телевизионния водещ Тъкър Карлсън унгарският министър председател Виктор Орбан.

 

Според него е изцяло нереалистично и отнемането на Крим от Русия. Твърденията за опцията Украйна да победи Русия са неистина, сходно развиване на събитията е невероятно, съобщи още Орбан в изявление за телевизионния водещ Тъкър Карлсън.

Интервюто е оповестено на страницата на Карлсън в обществената мрежа X (преди Twitter).

 

Твърденията за опцията Украйна да победи Русия са неистина, сходно развиване на събитията е невероятно, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан пред Тъкър Карлсън.

 

„ Това е неистина ", сподели той на въпрос дали може да се каже, че Украйна печели, както настояват някои американски медии. „ Това не е просто неразбирателство, това е неистина. Невъзможно е. Всеки, който се занимава с политика, схваща тази логичност, цифри и данни ". „ В последна сметка е значимо какъв брой хора има на земята, а в Русия те са повече “, счита той.

 

" Те постоянно са се фокусирали върху сигурността, буферните зони, геополитиката. Това е друг метод. Това е напълно законно, тъй като това е тяхната история ", продължи унгарският министър председател.

" Но би трябвало да разберем, че не можем да ги победим, невероятно е ", акцентира Орбан.

 

Орбан означи, че счита тактиката на Запада в спора в Украйна за неприятно създадена. " Ще изпратим повече - те (Русия - бел. ТАСС) ще влагат повече, ние ще изпратим повече съоръжение - те ще създават още повече ", сподели той.

 

Унгарският министър председател уточни, че очакванията за промяна на властта в Руската федерация са изцяло неоснователни. " Те в никакъв случай няма да се предадат, те ще удържат страната си дружно и ще я защитят “, сподели той.

 

Според Орбан единствената опция за консолидиране на Украйна в НАТО е била срещата на върха в Букурещ през 2008 година, когато „ имаше съглашение сред западните страни “, само че по-късно членовете на Алианса отложиха това решение.

 

„ Пропуснахме историческа опция да създадем това (да приемем Украйна в НАТО – бел. ТАСС). Този прозорец на опция към този момент е затворен, не можем да създадем това. Не можем да си позволим да имаме толкоз дълга граница, която е сред Русия и Украйна, под контрола на НАТО – това ще значи интернационална опасност за всички нас, даже за Вашингтон “, сподели Орбан.

 

Според унгарския министър председател Северноатлантическият алианс би трябвало да не помни за интеграцията на Украйна в НАТО и да договаря с Москва за нова конструкция за сигурност. „ Трябва да сключим договорка с руснаците за нова архитектура на сигурността, която ще даде на Украйна сигурност и суверенитет, само че не и участие в НАТО “, сподели Орбан.

 

Идеите за опцията за лишаване на Крим от Русия са изцяло нереалистични и не се отличават с мъдрост, съобщи още унгарският министър председател.

 

" Това е безразсъдно, нереалистично. Даже не става и дума за това ", означи унгарският министър председател, отговаряйки на въпрос за изказванията на американски политици за нуждата да се " отнеме " Крим от Русия.

 

След държавния прелом в Украйна през февруари 2014 година управляващите на Крим и Севастопол организираха референдум за обединяване с Русия, показва ТАСС.

 

В него участваха повече от 80% от имащите право на глас, надлежно 96,7% и 95,6% гласоподаваха за обединяване с Русия. На 18 март 2014 година съветският президент Владимир Путин подписа съглашение за приемане на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация, а на 21 март документът беше утвърден от Федералното заседание. Въпреки безапелационните резултати от референдума Киев отхвърли да признае Крим за част от Русия, прибавя ТАСС.

 

В изявлението за Тъкър Карлсън Орбан изрази противоречие с изказванията, че работи в полза на Русия. „ Опитвам се да подкрепям естествени връзки с Русия, изключително в икономическата и енергийната сфера “, сподели унгарският министър председател. Орбан акцентира още, че в този момент против Русия стои не НАТО като съюз, а на първо място Вашингтон. " Трябва да изясним какво се случва. Политиката на Съединени американски щати за поддръжка и финансиране на Украйна не е политика на НАТО, това е политика на Съединени американски щати. Има огромна разлика в това ", сподели той.

 

Виктор Орбан напомни, че поддръжка за Украйна се оказва от някои западни страни на двустранна основа. Алиансът като цяло съгласно него „ споделя същото “ като Унгария, т.е. опълчва се на намесата.

 

Инфо: ТАСС

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР