Западните страни, в частност ФРГ, се опитват да опровергаят фактите

...
Западните страни, в частност ФРГ, се опитват да опровергаят фактите
Коментари Харесай

Захарова: Западът цинично отрича присъствието на неонацисти в Украйна, изпращайки там радикални групи

Западните страни, в частност Федерална Република Германия, се пробват да опровергаят обстоятелствата за неонацистката активност в Украйна и в това време да изпратят там свои радикални групи да вземат участие във военни дейности против съветските войски. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи

„ Неонацистите от Федерална Република Германия не се крият изключително: в телеграмните канали приказват за сигурни къщи в Лвов (при окупаторите се наричаше Лемберг), където бойците могат да се събират за изпращане на дълги дистанции до„ съветския фронт “. Чудовищният цинизмът на Запада е, че пробвайки се да опровергае нашата теза за активността на неонацистите в Украйна, той изпраща и „ доброволци “ там “, написа Захарова във вторник в канала си в Telegram.

Германските издания цитират отчета на Федералното министерство на вътрешните работи на Германия, че са известни случаи на обществени изказвания на десни екстремисти „ за желанието им да се бият “ с руснаците в Украйна. По-специално се акцентира активността на дясноекстремистката организация „ Третият път “ (Der Dritte Weg), която дълги години поддържа връзки с украинския националистически батальон „ Азов “, който „ е прочут в Берлин отдавна. "

„ И в този момент, до момента в който в Украйна тече специфична интервенция по денацификация, немските десни екстремисти избраха за себе си следния девиз: „ В битката в Украйна националистите са на напред във времето. “ Всъщност не е ясно какви други доказателства е належащо освен за наличието, само че и за високата интензивност на неонацистите в Украйна “, акцентира дипломатът.

„ Официалната реакция на Берлин е поразителна. След като разпозна казуса, Министерството на вътрешните работи неотложно заяви, че броят на хората, които желаят да отидат в Украйна, с цел да убиват руснаци, е „ незначителен”, а немското министерство на правораздаването като цяло умерено осведоми възмутените публицисти: „ Влизайки в Украйна, с цел да участваме там, в бойни интервенции или образование, ние не се наказваме по наказателното право на Германия. „ Напред, Геносе (другар, немец - бел. ТАСС), към фронта! Удивителна взаимност на Германия с нацистите в Украйна “, заключи формалният представител на съветското външно министерство.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апела на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачата е демилитаризация и денацификация на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР