Западните страни трябва да изоставят навиците си от минали векове,

...
Западните страни трябва да изоставят навиците си от минали векове,
Коментари Харесай

Лавров: Западът е време да се откаже от имперските си навици от минали векове

Западните страни би трябвало да изоставят навиците си от минали епохи , когато можеха да диктуват волята си на други страни , разяснява съветският външен министър Сергей Лавров пред дипломатическата академия на Министерството на външните работи на Киргизстан, оповестява ТАСС.

" Най-добрият метод да прекратите тази ненормална обстановка е да се откажете от имперските си способи . Да се откажете от навиците от минали епохи, от привички, да диктувате на всички своята воля и да съдите и отсъждате всичко ", изяснява той, отговаряйки на въпроса кой вид е най-приемлив за решение на казуса със Западните наказания против Русия.

" Западните сътрудници ни споделят: " Е, направете нещо в Украйна, следвайте Минските съглашения и тогава ще бъдем облекчени и щастливи да отменим глобите. " Не можем да осъществим споразуменията от Минск, тъй като Русия в тях даже не се загатва ", добавя той.

Според Лавров, Вашингтон непосредствено възпира страните от Централна Азия да развиват връзки с Москва . " Съединените щати работят дълго време със страни от Централна Азия. Знаем, че те непосредствено обезсърчават страните от Централна Азия, макар обстоятелството, че множеството от тях са наши военно-политически съдружници, от по-нататъшно развиване на връзките с Руската федерация. Ние не вършим по този начин. "

Лавров акцентира, че Централна Азия, като всеки различен район на света, не би трябвало да се трансформира в сцена на борба сред огромните страни.

" Винаги можете да намерите благоприятни условия за развиване на съдействие с страна, насърчавайки общите ползи, само че не се опитвайте да нарушавате законните ползи на тази страна , да развивате съдействие с трети сътрудници ", изяснява той.

" За страдание, Съединени американски щати имат такава линия и се демонстрира освен в Централна Азия : те водят такава линия с съвсем всички наши задгранични сътрудници и в Азия, и в Латинска Америка, и в Африка. Обръщаме внимание за това на нашите американски сътрудници , когато се срещаме с тях. Считаме, че това е неверно. "

В същото време, съгласно съветския външен министър, съдействието сред Москва и Вашингтон се развива в редица области, в това число в Сирия .

" Въпреки обстоятелството, че Съединени американски щати и обединението, ръководена от тях, са нелегално ситуирани в Сирия , ние не желаеме непотребни проблеми за сирийския народ и за нашите войски, които по искане на законното държавно управление на Сирия работят там, с цел да оказват помощ в битката против тероризма и да обезпечат непоклатимост ", добавя Лавров.

" Има канал сред военните на Русия и Съединени американски щати, той работи професионално и обезпечава елиминирането на рисковете от всевъзможни неволни произшествия. "
 Путин кахърен от приближаването на НАТО към съветските граници и милитаризацията на космоса
Путин кахърен от приближаването на НАТО към съветските граници и милитаризацията на космоса

Ядрено-ракетният клуб нараствал като бройка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР