Западните страни се опитват да въвлекат Република Македония в НАТО

...
Западните страни се опитват да въвлекат Република Македония в НАТО
Коментари Харесай

Захарова: Западът се опитва да въвлече Македония в НАТО даже след провала на референдума

Западните страни се пробват да въвлекат Република Македония в НАТО дори откакто референдумът за промяна на името й се провали, съобщи през днешния ден пред публицисти говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Тя напомни, че състоялият се в неделя референдум за името бе приет за недействителен поради ниската изборна интензивност /36,91 процента/, предава Българска телеграфна агенция.

" Независимо че водещите политици на страните от Европейски Съюз и НАТО намерено агитираха македонските жители да гласоподават " за ", което съгласно нас е безусловно неприемлива процедура, всичко се оказа безрезултатно. Но те без никакво разстройване приветстваха резултата от референдума, а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде обещание да одобри Скопие в блока още при започване на 2019 година ", сподели говорителката на външното министерство.

Захарова акцентира, че тук става дума за " най-груба интервенция във вътрешните работи на Македония " за непременно да се въвлече страната в НАТО.

По нейните думи, по логиката на западните сътрудници може просто да се пренебрегне мнението на 63,1 % от популацията, в това число на президента Георге Иванов, който намерено отхвърли да поддържа съглашението за преименуване на страната на Република Северна Македония. Захарова дефинира метода на Запада в този случай като " безсрамен и двуличен " и сподели, че на Балканите това се вижда изключително ясно.

" А в случай че Москва бе призовала македонците да гласоподават по избран метод? Това несъмнено неотложно щеше да получи етикет интервенция във вътрешните работи ", сподели Захарова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР