Западните страни разбраха, че няма смисъл да преговарят с диктатора

...
Западните страни разбраха, че няма смисъл да преговарят с диктатора
Коментари Харесай

Защо триковете на Путин вече не минават пред Запада

Западните страни схванаха, че няма смисъл да договарят с диктатора на Кремъл Владимир Путин за преустановяване на войната в Украйна. Той желае да договаря при свои условия, единствено с цел да " беседват " и да си завоюва време.

Това мнение изрази политологът Борис Тизенхаузен в изявление за УНИАН, пишат.БГ. Според него Путин употребява остарели трикове и има потребност от договаряния, с цел да си завоюва време, до момента в който се готви за нова атака в Украйна.

Западът обаче разбра тактиката на Путин и това му изигра неприятна смешка – в този момент западните страни усилиха военната поддръжка към Украйна, която включва към този момент и западни съвременни танкове, а се приказва също така за допустима доставка и на изтребители.

„ Виждам, че тематиката за договарянията изцяло изчезна. Всички схванаха, че е неефикасно да се приказва с Путин. Той от една страна желае договаряния при съветски условия, а от друга продължава мобилизацията “, съобщи Борис Тизенхаузен. „ Това са остарели трикове. И пробвайки се да употребява тези остарели трикове, той (Путин) получи тъкмо противоположния резултат “.

Политологът също по този начин е уверен, че на идната среща на контактната група във формат „ Рамщайн “ ще бъде разисквано предаването на авиационно въоръжение на Украйна. И в този подтекст водеща роля може да играе Обединеното кралство.

„ Британският министър председател подреди на английското министерство на защитата да изследва опцията какви типове авиация могат да бъдат трансферирани в Украйна “, съобщи той. Освен това сътрудниците на Украйна към този момент преразглеждат гамата от доставки на оръжия от отбранителни до нападателни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР